Sanuk – Svenska skolan Thailand

”Sanuk betyder att ha roligt och att trivas på thailändska, det är precis så vi har det hos oss!”

Bakgrund

Sanuk- Svenska skolan Thailand var den första svenska skolverksamheten som etablerades i Thailand och vi är idag också den skola som kommit att utvecklats mest i landet. Vi har sedan starten haft den stora glädjen att få ta emot 1 000- tals barn och lära känna deras familjer.

Fokus för Sanuk har redan från etableringen av den första skolan varit kvalitet, personlig utveckling och gemenskap vilket är verksamhetens kärnvärden. Vi vill att det ska vara möjligt för barnfamiljer att ta en paus från vardagen hemma men ändå få tillgång till en högkvalitativ skolgång. Just det är nog också en del av förklaringen till varför just våra skolor fått växa och utvecklats så positivt i Thailand under alla år. Vi håller fokus på det som är viktigt.

Vårt utbud

Vi erbjuder skola (F – åk 9), förskola och barnklubb (från 3 år) till semestrande och permanentboende familjer i Thailand. Vi följer naturligtvis den svenska läroplanen både för skola och förskola.

Kvalitet i fokus

Kombinationen av noggrant utvalda och utbildade svenska pedagoger med minst 5-års erfarenhet, små grupper om ca 12 elever, lokaler i en vacker och lugn miljö, har lett till att barn och föräldrar trivs hos oss och regelbundet väljer att återvända.

Ingen av våra skolor är dessutom större än att alla barn får ett personligt bemötande och tidigt lär känna varandra och alla vuxna på skolan. Skolorna generellt kännetecknas och beskrivs ofta av den gemenskap och glädje som råder.

 

Förutom kunskap och lärande jobbar vi aktivt med personlig utveckling och gemenskap. Den personliga utvecklingen är viktig och det är därför självklart för oss att ta hänsyn till varje barns unika förutsättningar och utgå från deras individuella behov, kompetenser och målsättningar. Med en god gemenskap mellan barn och vuxna kommer trygghet och det är grunden för att trivas och utvecklas.

Familjen SMILLA, FRANK OCH ELLA

Våra barn tycker att Sanuk i Hua Hin är den bästa skolan de gått på. De har känt sig trygga och haft väldigt mycket kul. De har fått lära känna många nya kompisar från olika ställen i Sverige, Norge och Thailand. Detta har verkligen berikat dem. De har vuxit väldigt mycket av att umgås med barn i alla olika åldrar som man gör på Sanuk. Att en 15 åring leker med en 7 åring är inget konstigt längre. Många gemensamma samlingar och lektioner har bidragit till detta, och till den fina gemenskapen på skolan.

Klasserna i skolan är väldigt små vilket bidrar till en bra lärandemiljö även för den mest omotiverade eleven. Och pedagogerna har varit fantastiska! Engagerade, tillgängliga och kompetenta. Alltid villiga att lyssna på barnens önskemål och bekymmer. Barnen har känt sig sedda som individer. De har också lärt sig att lägga upp en plan för vilket arbete som ska göras under veckan och sedan genomföra det.

Vi rekommenderar verkligen att våga prova att bo utomlands! Det är otroligt roligt, spännande och utvecklande för alla i familjen. Man behöver inte oroa sig för skolan, det kommer att gå utan problem!

FAMILJEN JÖNSSON

Vår drömresa gick till Koh Lanta där vi nu har varit i 2,5 månader. Vi reste perioden augusti- oktober vilket räknas som lågsäsong, eller greenseason som the locals kallar det. Vi ville se en annan sida av Thailand, vilket vi också har fått göra. En sida som i våra ögon är mycket positiv!

Vår dotter har gått 10 veckor på Sanuk och älskat det från första stund! Vi som föräldrar har känt oss så trygga med Sanuk- inte bara det att undervisningen håller en mycket hög klass men även den otroliga sammanhållningen!
Att se de äldre eleverna hänga med de yngre och spela tex fotboll på rasterna, hjälpa till och vara positiva förebilder är rörande att se!
Denna sammanhållning smittar av sig även på oss föräldrar.

Skolan anordnar storsamlingen varje vecka där vi får möjlighet att få insyn i skolarbetet men också en chans för oss föräldrar att träffas, prata och ge varandra tips och råd. Både barn och vuxna kommer snabbt in i ett sammanhang och får härliga vänner.
Sanuk har utbildade, erfarna och engagerade pedagoger som brinner för sitt yrke. De har verkligen tid att se, hjälpa och stötta eleverna då grupperna är små.

Samarbetet mellan Sanuk och vår hemskola har fungerat kanon och vår dotter har utvecklats mycket. När lärarna på hemskolan under vårt återkopplingsmöte efter vår tid i Thailand berättade att vår dotter ”kunde glida in” i skolarbetet i Sverige igen bekräftade de det vi redan visste – att vår dotter inte bara fått förstklassig undervisning på Sanuk utan även vuxit som individ.
Att förutom den sedvanliga undervisningen få lära sig ord och fraser på thai och ha idrott på stranden- älskar’t!

Koh Lanta som ö är mycket lätt att förälska sig i! Här finns allt som man älskar med Thailand- vackra stränder, exotiska växter och djur, god mat och berikande kultur men framför allt underbara människor. Människor som tar sig tid att prata och hjälpa till!

Sanuk tar verkligen tillvara på dessa möjligheter och ger eleverna god inblick i Koh Lantas natur och kultur på deras Thaitema. Under tiden vi har varit här har de bl.a planterat ris, fått testa yoga och thaiboxning, plockat skräp på Koh Rok med Trash hero och badat i vattenfall.

Så funderar ni på en thaimout- gör det! Att ha dagar som är fyllda av äventyr, massor av tid för varandra, möten med underbara människor och samtidigt ha en trygg skolgång- det är livskvalitet för stora och små!

 

IBEN OCH EDITH

Vi hade möjlighet att ta med familjen på en drömresa till Thailand under föräldraledigheten med vårt minsta barn och vi tillbringade 4 underbara månader tillsammans i värmen. En stor anledning till att resan blev så lyckad var att våra döttrar Iben och Edith (5 och 9 år gamla) hade Sanuk.

Vi var i Huay Yang från terminsstarten i november och fram tills slutet av februari och kan verkligen varmt rekommendera Sanuk.

Vi upplevde hela tiden skolan som en trygg plats där barnen trivdes och kontinuerligt fick nya kompisar samtidigt som de lärde sig massor och utvecklade nya förmågor.

Det var fantastiskt att se hur både Edith och Iben växte under vår vistelse.

Alla i personalen var dessutom verkligen superengagerade i både barn och undervisning och eftersom barngrupperna var små och överskådliga så upplevde vi också att våra döttrar kom väldigt nära ”sina” lärare samtidigt som veckans storsamlingar säkerställde att både barnen och vi föräldrar fick möjlighet att lära känna alla på skolan.

Vi träffade massor av ”återvändare” till Huay Yang och Sanuk under resan. När man väl har varit där vill man bara tillbaka och vi drömmer också redan om vårt nästa besök.

Sten, Iben, Edith, Malin & Jonas

Sanuk - Svenska skolan Thailand Koh Lanta

I närheten av

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.