Ragnerud – Vandring och äventyr i Dalsland

Vid Ragneruds-sjön och Kroppefjälls vildmarksområde hittar ni Ragnerud. I Dalslands fantastiska natur där man möts av ett lugn utan stress.

Ragnerud – Vandring och äventyr i Dalsland

Mot Ragnerud

Ragnerud ligger på Vänerns västra sida, och hit tar man sig smidigt med bil. Från Göteborg är det en sträcka på ca 1,5 timme, och kommer man norröver är det ca 2 timmar från Karlstad.

Här finns en fantastisk camping med både plats för husbil, husvagn och tält. Här hittar ni också 15 stycken fina stugor med alltifrån 3-8 bäddar, flera är dessutom djurtillåtna. Man har både natur och Ragnerudssjön ett stenkast från dörren.

Ragnerud_vandring_aventyr_Dalsland_Vår familj består av 2 vuxna och 3 barn i åldrarna 8 år, 6 år och 3 år, och detta var en plats där hela familjen njöt.
Vi spelade minigolf på en fin golfbana, pausade med kulglass från kiosken innan det var dags för Äventyrsstig.
Här får barnen ett kit med utrustning, såsom kikare, lupp och naturbingo innan det är dags att ge sig iväg på den 1,2 km långa sträckan.
Det är väldigt fint ordnat för barnen med exempelvis djur som man möter på vägen. Detta tillsammans med bingot gör att barnen håller intresset uppe hela sträckan.

Mycket att göra

Ragnerud_vandring_aventyr_Dalsland_10Efter Äventyrsstigen stannade vi för lek på den stora lekplatsen som ligger i en mysig glänta på området. Här finns gungor, snurror, rutschkanor, klätterställningar, studsmattor och mycket mer.

Det finns något för många åldrar helt enkelt.

 

Efter lite lunch fortsatte vi dagen på vattnet i kanot. Det finns flytvästar till alla och sedan var det bara att gå ner till sjön. Här kan man själv välja hur långt ut man vill paddla, kanske början man närmare stranden för att få in tekniken innan man ger sig iväg. Kanoterna är breda så hela familjen får plats.

Det finns en restaurang på området med en god meny som skiftar i säsong. Det finns även en kiosk med mackor, fika, glass osv, samt en bra utrustad butik. Självklart går det även lika bra att laga mat i stugan.

Lite praktisk info

Packningen kräver lite beroende på väder. Vi hade med både skal-/regnkläder och fleece under vår vistelse i början på maj. Vill man laga maten själv, ha med fikakorg ut i skogen osv kräver även det lite packning såklart.

Till Ragnerud kan man åka året runt, och det ger verkligen en känsla av att man laddar batterier och tankar energi tillsammans med naturen. Personalen ger en proffsig och familjär känsla, och man vill bara åka tillbaka!

 

Skribent och foto

Emelie Hallberger

Emelie Hallberger (@emeliehallberger) | Instagram

 

.

5,0
Rated 5,0 out of 5
5,0 av 5 stjärnor (baserat på 1 recension)
Utmärkt100%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Bästa stolen

Rated 5,0 out of 5
14 maj, 2023

Lätt underbar och smart förpackning

Maria Nilsson