Monkey Park – Teneriffa

På Teneriffa hyrde vi en villa i närheten av Amarilla Golf på södra delen av ön.
15 minuters körväg med bil därifrån ligger Monkey Park i närheten av Los Cristianos, ett perfekt utflyktsmål om man har 2-3 timmar över, och gillar närkontakt med djur. Det är lätt att hitta, med bra skyltar när man närmar sig Los Cristianos, och det är lätt att söka på exempelvis Google Maps.
Parkering finns precis utanför entrén där man även köper biljetter.
Har man ingen egen bil går det att ta taxi, och även buss, den stannar dock en bit ifrån så man får gå ca 20 min.

 

 

..

Att gå in kostar 10 euro för vuxna och 5 euro för barn under 12 år, för ett par euro extra får du även med en burk med grönsaker till djuren.

Det första vi möttes av i parken var en bro över alligatorer och sköldpaddor i olika storlekar som låg och latade sig i solen.
Därefter kom vi till barnens höjdpunkt, marsvinen. Här går man genom 3 stora burar där det kryllar av marsvin som gärna kommer fram och äter ur händerna.
Tittar man upp bland grenarna möts man av ”Herr Nilsson” och lemurer, och lite längre in i en av burarna låg en gigantisk sköldpadda och vilade.
Även aporna här inne åt gärna, och hoppade på axlar och huvuden för att få de bästa grönsakerna.
Djurskötarna var snabbt framme och visade hur man skulle vara i närheten av djuren för att de skulle våga sig fram, hur man klappade, och förklarade att lemurens svans inte var en dragleksak. De gjorde allt på ett humoristiskt och lättsamt sätt, samtidigt som det var tydligt för barnen.

Vidare genom Parken passerade vi ett flertal apor i olika storlekar som bjöd på närkontakt fast med glas och galler emellan, då alla inte var lika fredliga som de hos marsvinen.
Schimpanser, babianer, och en hel del tamariner var några man mötte på vägen.
När man trodde det var allt kom man till ännu en stor bur man fick gå in i, här fanns det fåglar av alla dess sorter och färger och läten.
Innan vi avslutade med en glass fick vi även se degusar, ormar och fler ödlor.

Parken är ren och välstädad, men eftersom både apor och marsvin kan klättra lite är det bra att inte ta de allra finaste kläderna när man åker dit.
En typ av djurpark vi inte vart på innan, och för våra djurtokiga barn hamnade detta besök i toppen.

Lite mer om familjen och hitta hit

Artikeln är skriven Emelie Hallberger

Följ Emelie på Instagram

Tenerife Zoo Monkey Park

Camino Real Llano Azul
0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.