Loro Parque – Teneriffa

Det går knappast att åka till Teneriffa och missa Loro Parque. Utefter varenda huvudväg sitter det stora skyltar som påminner en om stället med en av världens största samling med papegojfåglar.

Parken ligger i mitten på norra sidan och har man bara vart längs med kusten på södra delen är det nästan som att köra in i Sydamerikas regnskogar på vägen hit.
Från torr och färglös natur till grönskande både blommor och träd, häftigt hur mycket det skiljer sig.
Skyltning till Loro Parque finns utmed hela ön, och har man ingen egen bil går det att ta både bussturer och taxi dit.

 

 

..

Packningslistan till Loro Parque behöver inte vara lång, inne i parken finns allt man behöver för ett besök. Matställen, glass, dryck, souvenirer, kläder osv. Lekytor för barnen och bra stopp för toalettbesök. En sak som inte får glömmas är kameran!

Parkeringsplatsen är enorm, och är man där när parken öppnar slipper man trängsel både där och vid entrén.

Biljetterna kan man köpa på plats, eller på direkt på deras hemsida, det var ingen skillnad på pris så vi köpte de på plats.
De kostar 38 euro för vuxen, 26 euro för barn, de under 5 år går in gratis. Jag kan dock garantera att man får valuta för pengarna.
Hela miljön i parken är otroligt fin med palmer, flamingofält och orkidéeträdgård.
Förutom alla papegojor finns det alltifrån stora kattdjur som lejon, tiger och leopard, till flera akvarier med hajar, späckhuggare, rockor, maneter, sjölejon och delfiner.
I början av parken finns ett magiskt pingvinhus där man åker på rullband runt pingvinerna samtidigt som snön faller från taket.

Det går inte att prata om Loro Parque utan att nämna showerna, och dessa går nästan inte berätta om, de måste upplevas.
De har dagligen shower med späckhuggare, delfiner, sjölejon och papegojor på fasta tider som är anpassade efter att man ska kunna se alla om man vill.
Här går kameran varm och bakom varje show finns en fin historia om parkens djur och hur de arbetar för arternas bevarande.
Det blir personligt och parkens personal gör allt för att man ska få ett besök man inte glömmer.

Avslutningsvis gick vi till parkens Katandra Treetops, där vi fick se papegojor och andra fåglar på riktigt nära håll på broar uppe bland träden. En fantastisk upplevelse för både och stora och små för att se hur det ser ut ur fåglarnas perspektiv.

Lite mer om familjen och hitta hit

Artikeln är skriven Emelie Hallberger

Följ Emelie på Instagram

Loro Park

Avenida Loro Parque s/n
0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.