Lake Pertobe – Världens kanske bästa lekområde

”Lake pertobe, världens kanske bästa lekområde för barn?”

Lake Pertobe är beläget i Warrnambool Australien på den sydliga kusten. Ungefär tre timmar med bil från Melbourne. Vi har besökt staden väldigt många gånger och även bott här under drygt ett halvt år. Just lekområdet kan man komma tillbaka till i och princip hur många gånger som helt, det är ett väldigt stort område.

Beläget i och runt några små sjöar som gör hela atmosfären väldigt skön och omgivningarna blir väldigt gröna och vackra. Det finns gott om aktiviteter att göra, vi testade bl. a på att hyra en liten båt. Barnen är annars nöjda med att bara leka i de olika områden parken erbjuder vilket framför allt är uppdelat i tre olika lekområden. Du kan med lätthet spendera en hel dag med barnen här.

Första området eller egentligen det som ligger längts in är för de mindre. Lätt att gå upp på de olika delarna, inte så högt upp och väldigt smidigt att följa med barnen i leken. Precis bredvid finns även lite vatten med små fall som de kan leka i och runt. I samma område men ändå lite för sig avdelat av gångar och kanter med sand finns det en lekställning som inbjuder till de något äldre. Detta är perfekt om man har barn med lite spridning i åldrarna. De minsta kan då vara i den första mindre parken medan man med lätthet kan ha de något äldre under uppsyn ändå.

Det finns en karusell  som är mycket uppskattad i den lite större parken, barnen är fantastiska på att hjälpas åt att få fart på den. Ett stenkast från den tornar de stora rutschkanorna upp sig. Uppbyggt på en liten kulle. Tre stora och långa kanor inbjuder till mycket kul.

Man kan sedan tas sig gående med lätthet till nästa område, antingen via de små öra som finns där bl. a en hängbro måste passeras eller bara via den cementlagda gången som finns att gå via vattnet. Allt är väldigt fint och välskött och lättillgängligt för alla vare sig man har barnvagn eller rullstol eller hur man nu tar sig fram.

Hela området är uppbyggt för utomhussamvaro och det finns gott om grillplatser man fritt kan använda, dessa är under tak vilket är skönt då det ibland blir ganska varmt.

På vägen mellan område 1 och två finns det möjlighet att hyra båtar, kanoter och trampbåtar. Vi testade på detta. VI hyrde en liten båt med motor och fick för 25 dollar åka 15 minuter. En kul aktivitet som uppskattades. Det negativa var det höga motorljudet samt att barnen ville styra, då båten var ganska svår att hantera så de tröttnade båda två på att försöka. Trots allt var de ändå mycket nöjda med åkturen. Skulle vi göra det igen skulle vi nog välja trampbåten. Väl värt ett test.

Nu tar vi oss fram till område nummer två, man kan absolut med fördel parkera vid denna del som är första avfarten när man kommer ner på Pertobe road. Då har man liksom bilen i mitten av lekområdena om man skulle behöva något man glömt i bilen. Här finns det toaletter och grillplats också.

Här finns flertalet klätterställningar som egentligen passar alla åldrar i de olika delarna.

Vi tar oss vidare mot den tredje delen och förmodligen den mest populära för mina barn och kommer till några däck, här hoppas och klättras det i mängder.

Nu kommer vi till höjdpunkten, labyrinten. Här spenderas det alltid mycket tid. Vid det här laget hittar barnen med lätthet genom alla gångar och är uppe på toppen på nolltid. Den sista delen består framför allt av två stycken linbanor, en större och en mindre. För att åka den stora själv behöver man vara 12 år så det är inget som vi kan göra än på ett tag. Den lilla däremot kan åkas till pappa ligger död i sanden efter att ha släpat linbana hela vägen upp igen ?

 

Sammanfattning, Barnens Turistguide rekommenderar starkt ett besök i staden Warrnambool och är du här ska du bara besöka denna juvel. Dina barn kommer inte vilja åka härifrån utan leken kan pågå hela dagen. Packa hattar och vatten samt något att äta så du har möjligheten att stanna ett tag så ni hinner med att testa allt det roliga.

Boka i förväg och hitta hit

Lake pertobe erbjuder mängder med aktiviteter

Lake Pertobe Adventure Playground

Pertobe Road 47-107

I närheten av

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.