Halloween på Vellingeblomman

Vi älskar Halloween, vem gör inte det?

Vi har tidigare besökt några utställningar men har hört om en helt fantastisk plats i Skåne och närmare bestämt på Vellingblomman.

Europas största Halloweenuställning av sitt slag finns här och de har satt upp denna i flera år och är nått fantastiskt att uppleva med barnen.

Så ta på er era bästa Halloweenoutfits, måla ansiktet och häng på till Vellingeblomman

Halloween på Vellingeblomman

Inför besöket

Jag, min pojkvän och mina två barn Angel 5 år & Logan 4 år har fått möjligheten att åka på ett familjeäventyr till Vellingeblomman. Det ligger i Vellinge och där har de en Halloweenutställning som är på 1 000 m2 och är Europas största. Utställningen pågår mellan den 8 september och 5 november. Tips när ni ska åka dit är att åka dit på en vardag. På helgerna är det väldigt mycket folk i rörelse, köer och trängsel. Vi var där en söndag och hade vi kunnat välja och haft möjlighet hade vi åkt dit på en vardag.

Vellingeblomman_Halloween_11

Vi var alla förväntansfulla över besöket. Jag har läst om att där ska vara en spöktunnel med monster och spöken. Mina barn är fortfarande rädda och lite skrämda över spöken och monster samtidigt som det finns en nyfikenhet kring det. Ska även tilläggas att jag är lite rädd och tycker sånt är ganska obehagligt också men finns en spänning och nyfikenhet kring det från min sida med. Därför är det superbra uppbyggt att spöktunneln börjar med en snällare del som är utformad för barn. Sen kan man då välja om man vill gå vidare i spöktunneln, vilket vi inte kommer att göra. Kanske min pojkvän vågar sig vidare, vi får se.

Jag har också läst att där ska vara en stor Halloweenbutik, där man ska kunna shoppa allt från skrämmande dekorationer till maskeradkläder. En del i butiken som jag är ganska säker på som kommer bli en stor favorit för mina barn och min pojkväns sida är Halloweengodiset. Är övertygad om att min favorit del i butiken kommer vara mysiga ljus, belysning och kreativt pyssel.

Vellingeblomman_Halloween_10

Förberedelser inför besöket

Jag pratade väldigt mycket med mina barn, vad som förväntas av dem och vad det är vi ska göra. Vi kollade upp tillsammans vart det låg, barnen fick säga sina ord kring vad dem tycket skulle bli roligast att göra och dem såg väldigt mycket fram emot fika, alltså den fina våffelbuffen som fanns på plats där man till och med fick dekorera sin egen våffla med mängder av goda tillbehör, som glass, grädde, sylt, choklad m.m. Dem var även väldigt taggade på Spöktunneln, dem ville gå den stora delen också men med tanke på deras ålder och rekommendationer så berättade jag för dem att dem inte fick gå den.

Vi hade även lagt fram vilka kläder barnen ville ha på sig inför besöket, och lite fika/dricka i bilen får att hålla uppe humöret.

Det jag kunde tänkt på i efterhand som jag glömde som hade varit bra att ha med sig är en ryggsäck med extra kläder man vet ju aldrig när olyckan är framme.

SÖNDAGEN DEN 22/10

Dagen började med en god frukost, barnen var spända och glada av att åka iväg. Angel blev kartläsare. Hon tycket det är kul att ha koll på vart vi ska köra och samtidigt lär hon sig höger och vänster. Det var väldigt lätt och smidigt att ta sig dit med bilen, nästan motorväg hela vägen. Förutom att vi höll på att köra till Danmark vilket barnen tyckte var jätteroligt, så jag fick snabbt svänga av sista avfarten innan det var försent. Väl på plats blev vi mottagna av min fina pojkvän och så gick vi in tillsammans. Där är väldigt gott om parkeringsplatser. Vi var ändå på plats när det var väldigt mycket folk där men fanns fortfarande väldigt gott om platser kvar. Parkeringen är väldigt stor och fin.

Vellingeblomman_Halloween_6

Vi går direkt till själva halloween delen, där är fullt med pumpor i alla olika storlekar och känslan är mysig och väldigt mycket att titta på. Dem har även byggt upp väldigt fina, läskiga, obehagliga, miljöer som man rör sig i för att skapa stämning såklart. Barnen vill direkt springa in i Spöktunneln, så vi går in tillsammans i din snällare delen av rundan. Väldigt fint gjort mycket, ljud, belysning, stämning och man får trippa på tårna och vara beredd. När man sedan avklarat den snällare delen möts man av en mer vuxnare del för lite äldre barn och vuxna där man kan välja om man vill gå vidare eller så viker man av till butiken. Min pojkvän går in i den farliga delen och jag tar med mig barnen ut. När han kommer ut där ifrån beskriver han det som spännande men tror absolut inte att jag och barnen skulle uppsatta den runda så det var ett bra beslut att vi inte gick in där. Det är så mycket intryck och saker att titta på så man hinner inte riktigt landa i allt förrän man kommer hem.

Vellingeblomman_Halloween_16

Efter spöktunneln och halloweenbutiken väljer vi att gå vidare till utomhusområdet som är ett fantasyland där man kan gå runt och titta, bara skönt att komma ut och få lite frisk luft. Mysig miljö som tar er på en resa till olika platser bland annat Paris och New York. Man kan även sitta och fika där om man vill. Där finns även ett ställe för mindre barn med napp att hänga sina nappar hos kaninerna där när dem ska sluta med napp.

Vellingeblomman_Halloween_14

Bamselandet är ju en favorit med Bamses båt, bil, tåg, och man kan även fotografera sig som Bamse, Skalman eller Lilleskutt. Efter det var vi hungriga och toalettnödiga så vi beslutade oss för att gå till Emils Cafè. Väldigt mycket folk så var ganska mycket kö, svårt att få bord men vi lyckades tillslut. Sen var det bara att ta för sig så mycket man orkade med våfflor. Mätta och belåtna var det dags att åka hem. Är absolut inte sista gången vi besöker Vellingeblomman, kan varmt rekommendera oavsett om man är stor eller liten. Är supertaggad på att åka tillbaka när de även har jultema där, gud så mysigt det hade varit.

Vellingeblomman_Halloween_12

 

Foto och skribent

Mandy Eriksson

Följ henne på Instagram Mandy (@fotomandy)

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Kontakt och hitta hit

Falsterbovägen 177-9
235 91, Vellinge
040-42 96 30

Vellingeblomman

Falsterbovägen 177-9