Fårup Sommarland

45 minuters bilresa västerut från Fredrikshamn, ligger fantastiska Fårup Sommarland. Under en helg i slutet av augusti besökte vår familj parken som inte lämnade något att önska. Det är det absolut bästa resmålet vi åkt till som familj, och vi kommer definitivt att återvända hit. Parken blev (enl. Kirmes undersökning) utsedd till Europas näst bästa nöjespark år 2015, och vi förstår varför!

Fårup sommarland

En välskött och välfylld park

Parken är stor, ytan av karuseller, hallar, restauranger och parkering motsvarar ungefär storleken av 55 fotbollsplaner!

Trots nöjesparkens enorma storlek, känns den ändå välskött, personlig och gemytlig.

Utbudet av aktiviteter är enormt. Här finns något för alla, och trots att våra barn var för små för många utav karusellerna, hade vi fullt upp att hinna med hela parken på två dagar. Här finns förutom en uppsjö av karuseller också enorma lekplatser, ett stort vattenland med många olika vattenrutschkanor, 4Dbiograf, stora studsmattor, turridning på hästar, roddbåtar och trampbåtar,  rafting, ett upptäckarhus som kallas rävens lya, hinderbana, ja ni förstår, här finns allt.

 

Ett stort plus under vårt besök var att köerna till åkattraktionerna nästan var obefintliga, trots att vi var där under en av augustis varmaste helger. Samtliga karuseller och alla åk i vattenlandet är gratis när man betalat in sig på Sommarlandet, skönt att slippa att tänka på att lösa biljetter tycker vi.

 

 

Häftiga åkattraktioner

 

Vår familj hängde mest bland de barnvänliga karusellerna, och utbudet för de minsta karusellåkarna var stort. Det fanns också mellanting för de som börjar växa ifrån de lugnaste åken men som ännu är för små, för tuffa bergochdalbanor. På Fårup Sommarland finns bergochdalbanor även för små karusellåkare där det också suger i magen på föräldern som sitter bredvid. I ”Pindsvinet” fick sig tvååringen sin första bergochdalbanetur, vilket var en erfarenhet med skräckblandad förtjusning! Parken har flera stora berg och dalbanor för de lite äldre besökarna, bland annat Falken som är gjord av trä, och påminner om Lisebergs Balder.

fårup-sommarland_barnsemester_sommarland

Harry fyra år, gillade bästa ”skovsuset”, en karusell som snurrade runt, runt, runt, i en fart som hans käre far inte riktigt klarade av.

Orkanen

 

fårup-sommarland_barnsemester_3Mamman i familjen testade Orkanen, en berg och dalbana där man sitter med benen dinglande i luften samtidigt som man swishar upp och ned,  i 75 km i timmen med ett enormt sug i magen. Orkanen leder ned i en rökfylld grotta under vattnet, riktig häftigt!

 

 

 

 

Skattjakten

fårup-sommarland_barnsemester_2I den enorma hinderbanan som kallas skattjakten, får stora och små testa sin fysik, genom att klättra, åla och balansera sig igenom en bana som leder över en stor del av parken, in i skogen och över bäckar och en liten sjö och fram till ett stort piratskepp.

 

 

 

 

Vattenlandet

 

Under vårt besök i parken sken solen och temperaturen steg nästan till 25 grader, så en av eftermiddagarna spenderades i parkens stora vattenland. Här finns ett stort området ämnat för de minsta besökarna, med rutschkanor och spännande vattenlek. Ett bit bort breder de större vattenrutschkanorna ut sig, och här finns också en stor vågpark samt ett vattenland som kallas regnskogen, där vatten sprutar åt alla håll när man försöker ta sig fram genom trappor, tunnlar och rutschkanor. Våra barn stormtrivdes i här, och när vattenparken stängde fick vi bokstavligen dra dem därifrån.

 

 

Stanna två dagar, och sov kvar i parken på Hotell Fårup

 

Vi stannade två dagar i parken och sov på Hotell Fårup, ett jättefint och rakt igenom barnanpassat hotell, med högsta standard. När vi öppnade dörren till vårt hotellrum så var det två små killar som euforiskt skrek WIIII när de såg hur vi skulle tillbringa de två närmsta nätterna, killarnas sängar var utformade som kojor, och detta var ju såklart succé! Hotellet ligger mitt i parken, en mycket bekväm lösning för en småbarnsfamilj. Vi slapp dra med alla grejer i parken och kunde enkelt gå upp till rummet när vi behövde något.

Maten på hotellet var av bästa klass, det var verkligen inget vi hade förväntat oss, men den bästa matupplevelsen under vår semestervecka i Danmark blev på Hotell Fårupp.

 

Funderar ni på att besöka Fårup, så är ett tips att kolla Stena Lines paketerbjudanden med färja från Göteborg till Fredrikshamn, med entré och boende på Fårup Sommarland. För lite drygt 4000:- kan en familj på 4 personer åka färja med bil från Göteborg till Fredrikshamn, få två dagars inträde på Fårup Sommarland, samt övernatta på Fårup Hotell.

Fakta

 

Parken är öppen från maj till oktober

Barn under 3 år går in gratis

En dags biljett 270:-

Två dags biljett 399:-

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Fårup Sommerland

Pirupvejen 147
9492 Blokhus

Tlf. 98 88 16 00

info@faarup.dk

Fårup Sommerland

Pirupvejen 147

I närheten av