Under sommarmånaderna ökar antalet bilresor ner till Europa och det är framförallt familjer som reser. Under juli månad utgör familjer 55 procent av alla resenärer som reser med bil.

För svenskar som ska ner till Europa med bil, är Tyskland den främsta destinationen utanför Skandinavien. Tyskland har ett stort utbud av utflyktsmål för barnfamiljer med sina många äventyrsparker, sevärdheter och utflyktsmål. Reser man med Scandlines får man rabatterat pris på många av attraktionerna.

Europa är lättillgängligt med bil för hela den sydsvenska befolkningen. I en undersökning som Scandlines låtit göra om svenskarnas resvanor kan man se en markant ökning av bilresor just under sommaren. Framförallt är det barnfamiljer som reser. 55 procent av bilresenärerna under juli månad är familjer, till skillnad från i oktober då de endast utgör 23 procent. Undersökningen visar också att det är Tyskland som ligger i topp bland bilresenärernas favoritdestinationer utanför Skandinavien. Cirka 61 procent av tysklandsresorna görs under sommarmånaderna juni, juli och augusti. Förutom Tyskland är även Kroatien, Frankrike och Italien populära resemål.

Att köra genom Danmark ger resenärerna möjligheten att kunna resa effektivt och flexibelt vidare ner till Tyskland och resten av Europa. Scandlines snabba, effektiva och regelbundna båtförbindelser mellan Rödby ­ Puttgarden och Gedser ­ Rostock tar endast 45 minuter respektive 2 timmar.

– Rostock blir ett kort stopp på vägen där man kan sträcka på benen, äta en bit mat eller bara njuta av havsluften, säger Brian Lindorf Hansen, Product Manager på Scandlines.

Att Nordtyskland är populärt för familjer beror bland annat på det stora utbudet av sevärdheter, aktiviteter och nöjen. Tropical Island erbjuder sandstränder, palmer och vattenfall i den 66 000 kvm stora inomhusön utanför Berlin i Tyskland. Letar man efter fart och pirr i magen är Heide Park det utmärkta resmålet. Heide Park ligger precis utanför Hamburg och här finns karuseller och åkattraktioner för alla smaker, med bland annat världens högsta och snabbaste berg- och dalbana Colossos. Nöjesparken Hansa Park, utanför Puttgarden, har även denna ett stort utbud av shower, karuseller, teaterföreställningar och har blivit utnämnd till Tysklands ledande nöjespark flera år i rad. Reser man med Scandlines och visar upp sin biljett får man rabatterat pris på många av attraktionerna som finns i norra Tyskland. På Scandlines.dk ser man vilka erbjudanden som är aktuella.

Var man än väljer att ta sig i sommar kan man på www.scandlines.se/genvag enkelt se vilken färjeöverfart som blir smidigast.

Siffrorna ovan kommer från undersökningar gjorda av Resurs Swedish Travel Data.

Läs mer om Scandlines på www.scandlines.se