Eriksberg Hotell & Safaripark i Blekinge

Äntligen kom dagen då vi hela familjen på 6 personer skulle iväg till Eriksberg Hotell och Safaripark som ligger på Sveriges sydöstra kust, mellan Karlshamn och Ronneby i Blekinge. Vi åkte från Kalmar och den sträckan var cirka 120 km. Vi skulle inte bo över på hotellet men vi skulle åka i deras Safaripark som är Nordens största safaripark. Nu under maj månad har de öppet kl 12-16 så vi var på plats kl. 12. Barnen var så laddade och speciellt Ture som är 8 år och Olle som är 4 år eftersom de älskar djur och de tyckte att det skulle bli så spännande att få åka en safaritur. Man kan boka en tur i deras safaribil men vi tog vår egna bil och körde med.

Häng med på safari och ett ritkigt äventyr på barnsemestern

Utanför viltparken finns Outdoor Eriksberg och här finns ett kafé, en butik som säljer viltprodukter, souvenirer, jakt- och fritidskläder samt inredningsartiklar. De säljer kött, korv och salami från de olika djuren som finns under safarituren. Här finns också tillgång till toaletter. Innan vår tur fick vi information om att turen är ca 10 km och vi fick en karta som vi skulle följa. Under turen kunde man hela tiden stanna till och titta på djuren inifrån bilen. Det finns även vissa platser som är utmärkta där man får gå ut ur bilen men övrig sträcka stannar man i bilen både för vår egen säkerhet och med hänsyn till de vilda djuren. Det är även förbjudet att mata djuren. Vi fick också tips om att ladda ner en guide-app och det gjorde vi och det var spännande att lyssna på historien om Eriksberg och om de olika djuren.

 

Naturen var helt magisk och trolsk och det kändes verkligen som att komma in en ny värld när man körde in genom grindarna. Det föll ett lugn över oss alla. Det var många djur som vi såg men det var nog vildsvinen med deras alla små kultingar som fascinerade barnen mest. Vi kunde se de på nära håll och det var superspännande. Djuren som vi såg var davidshjort, visent, vildsvin, kronvilt och mufflonfår. De finns också ett rikt fågelliv med bland annat havsörnar men dessa såg vi inte under vår tur.

Det finns en restaurang i Eriksberg men vi valde att ta med oss egen mat och fika. Så när vi kommit halvvägs så valde vi att köra ner till Utsikten där man kunde stiga ur bilen. Här fanns bänkar och bord och en fantastisk utsikt över en sjö. Jag tror vi alla njöt av den underbara miljön när vi åt vår pastasallad.

 

Under turen kunde man även stanna till vid en naturlekplats om man har barn med mycket spring i benen. Här fanns också en grillhydda som kan användas.

 

Priset för vuxen är 225 kr, för barn 4-16 år kostar det 140 kr och för barn under 3 år är det gratis. De har även billigare pris om man är en familj, 2 vuxna och 3 barn som då kostar 550 kr. Safariparken har öppet från mars till augusti men butik, hotell och restaurang har öppet året runt. I augusti anordnar de även grillkvällar.

 

Safarituren tog cirka en timme med olika stopp för att titta på djuren och att äta, så det var en lagom tid för att hålla alla barnens uppmärksamhet på topp. Vi avslutade dagen med en glass i deras kafé och köpte med oss lite olika delikatesser från gårdsbutiken. Vår äldsta dotter som är 15 år hade uppskattat att sova över på Eriksberg hotell som har utsetts till ett av Sveriges bästa som håller exeptionell nivå och restaurangen till Blekinges bästa av White Guide, så det kan vara något vi kan ta med oss till nästa gång. Alla barnen var nöjda men särskilt de två yngre var lyriska och gav utflykten 5 av 5 möjliga.

Eriksberg Vilt & Natur

Guöviksvägen 353
0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.