Dressincykling på Dellenbanan

Vi har länge velat testa taktält och fick för oss att nu var det dags. Då det är mycket uppbokat att hyra under sommaren så valde vi att hyra taktält en vecka senare när det var långhelg. Vi hade då inte så mycket tid på oss att planera vart vi skulle eller vad vi skulle göra. Men vi kände också att det är lite det som är grejen med taktält, att kunna vara impulsiva och ta det som det kommer. På kvällarna låg vi i taktältet och kollade på vad som fanns att göra i närheten. Vi hittade Dellenbanan i Delsbo där man kan cykla dressin mellan Ljusdal och Hudiksvall. Vi har sett bilder på när folk har cyklat dressin och tycker att det sett väldigt härligt ut utan att riktigt veta vad det innebär.

Dressincykling på Dellenbanan

På morgonen ringde vi och bokade en tandemdressin och packade ihop taktältet och körde dit. Vi bokade enkelpass 13.00-16.45 vilket kostade 600 kr för en tandemdressin som man kan åka 2 vuxna och två barn på. Man kan också välja att boka en enkeldressin, där bara en vuxen cyklar och en vuxen kan åka med alternativt två barn.

Dressincykling-Dellenbanan-familj-resa-1

Vår familj består av två vuxna och två barn som är 4 och 7 år. Jag var lite orolig att barnen skulle bli rastlösa på dressinen så vi valde ett enkelpass och tänkte att vi bara cyklar en liten stund. Barnen tyckte att det skulle bli spännande.

 

Det fanns ingen mat att äta när man väl satt på dressinen men det fanns en liten korg där man kunde förvara lite packning. Då vi inte var så planerade inför det här och inte riktigt visste vad det innebar hade vi med oss lite för lite fika. Innan vi åkte i väg hade de ställt ut så att vi kunde fylla på våra vattenflaskor, vilket verkligen behövdes. Det var en varm dag och med facit i hand skulle mer vatten och kanske någon matigare picknick suttit fint.

Vi hade problem med att boka dressinen på hemsidan då det blev något felmeddelande varje gång men servicen vi fick på telefon var superbra. När vi väl kom dit var det också jättebra service. Han var jätteduktig på att förklara och riktade sig också mycket till barnen och fick de nyfikna och kände sig delaktiga. Innan vi till slut cyklade i väg berättade han en berättelse om ett av husen som man cyklade förbi, vilket skapade ännu mer intresse. Vi glömde också vår vattenflaska på dressinen när vi lämnat tillbaka den och dagen efter fick vi ett telefonsamtal om att den finns där viket verkligen kändes som det lilla extra. Vi fick också tips och broschyrer om andra aktiviteter i närheten och han pekade också ut en plats där vi kunde ställa bilen med taktältet för natten. Platsen var på en jättefin badplats och vi valde att stå på den platsen och blev så nöjda. Toppen att få tips av en lokalbo för de bästa guldkornen.

Dellenbanan var otroligt vacker och man cyklade genom skog, längs vattnet, genom åkrar och bredvid bondgårdar med kossor. Det gick som tur var inga tåg på rälsen vilket jag för var rädd för. Men man körde över bilvägar som man behövde vara försiktig vid och kliva av och leda dressinen. Det finns också bara ett spår vilket betyder att man behöver vända dressinen när man vill tillbaka. Den väger en bit över 100 kg vilket betyder att man behöver ha hyfsat god fysik för att orka. Man behöver också lyfta av dressinen när man får möte av andra dressiner. Detta upplevde barnen bara som spännande.

Dressincykling-Dellenbanan-familj-resa-10

Vi stannande ganska ofta och tog någon liten fika och drack vatten och tog oss 23 km tur och retur på 3,5 timme. Vi stannande vid en mysig badplats och fikade lite. Där var det jättefint och jag hade gärna badat där om det hade varit lite varmare i vattnet och om vi hade haft med oss badkläder. Nästa gång hade vi velat bokat en heldag så att man hade haft tid att stanna och bada. Vi hade gärna velat fortsätta att cykla mot Hudiksvall då man även kan åka genom tunnlar då. Det låter så häftigt och absolut ett mål inför nästa gång.

Barnen tyckte att det var väldigt spännande att stanna vid gamla stationer där man kunde vända på en skylt för att visa att man ville åka med tåget.

Dressincykling-Dellenbanan-familj-resa-17

Sammanfattningsvis så hade vi en jättemysig dag och vill gärna göra om det. Det vi då ska göra annorlunda är att boka en heldag för att kunna cykla längre och ha tid att stanna och bada. Vi hade tagit med oss mer mat och fika och framför allt mer vatten. Missa inte den jättemysiga badplatsen som ligger helt ödsligt på vägen om ni ska dit. Aktiviteten blev verkligen över förväntan då vi inte hade så mycket koll på vad det skulle innebära.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Dellenbanans Vänner

Stationsgatan 9
824 71 Delsbo

Telefon: 0653 – 25 11 40

E-postadress:info@dellenbanan.se

Stationsgatan 9

Stationsgatan 9