Att hitta bra boende för familjen vid besök i storstan är inte alltid lätt. Under våra besök i Göteborg och Lysekil har vi provat på att bo på både vanliga och mer udda alternativ. Här kommer några exempel på boenden vi gillar.
Göteborgs Vandrarhem

Göteborgs Vandrarhem ligger mitt i centrala Göteborg vid Liseberg och med gångavstånd till många av stans sevärdheter såsom Universeum, Avenyn, Svenska Mässan, Världskulturmuséet, Ullevi, Scandinavium m.m. Du kan välja att bo i flerbäddsrum eller familjerum. Boendet bjuder på ljusa och fräscha rum och en härlig frukostbuffé. För mer info se www.goteborgsvandrarhem.se

Fler förslag på andra vandrarhem i Göteborg finns www.vandrarhemgoteborg.se

Hotell Barken Viking

Erbjuder det mest annorlunda boendet i Göteborg. Att bo på fyrmastaren Barken Viking förhöjer verkligen upplevelsen att man besöker en hamnstad. Det finns två typer av logi – skeppslogi eller befälshytter. Alla hytter är inredda i maritim atmosfär och med inredningsdetaljer som associerar till en svunnen fartygsepok. Läs mer om Viking på Lisebergs hemsida under boende och hotell www.liseberg.se.

Lisebergs Vandrarhem

Lisebergs Vandrarhem är beläget på Lisebergsbyn Kärralund, cirka 2,5 km öster om centrala Göteborg och Liseberg. Mitt-i-stan ligger på 7 minuters avstånd, raka spåret med 5:ans spårvagn. På Lisebergs Vandrarhem bor du bekvämt i enkel- dubbel- eller fyrbäddsrum, alla rummen har satellit-TV. Rummen har ett flexibelt sängsystem med en bäddsoffa, en enkelsäng och en nedfällbar våningssäng. Totalt finns 24 rum, med 12 rum i varje byggnad. Varje byggnad har sitt gemensamma allrum med fullt utrustat kök med bl.a. kylskåp, spis, ugn, microvågsugn och kaffebryggare. Dusch och toalett finns i korridoren. Läs mer under boende och hotell www.liseberg.se.

Hotellbystugor i Kärralund

Hotellbystugorna är Lisebergs senaste tillskott i sin boendeflora och ligger mitt i hjärtat av Kärralund. I stugan finns ett allrum med två bäddar i en bäddsoffa (kan bäddas ut till dubbelsäng) och en sovalkov med våningssäng. Dusch, toalett och satellit-TV finns liksom ett fullt utrustat kök med porslin, bestick, kokkärl, mikrovågsugn, kaffebryggare och kylskåp med frysfack. Altan med utemöbler utanför varje stuga. Läs mer under boende och hotell www.liseberg.se.

Hotell Käralund

Att Liseberg även äger Hotell Käralund borgar för ett familjetänk i boendet. På Hotell Kärralund kan du bo i mysiga rum för upp till sex personer. Hotellet har totalt 13 rum, varav 10 med uteplats. Alla rum har dusch, WC, satellit-TV och ett kylskåp med frysfack. Tio av tretton rum har uteplats. Ett gemensamt kök finns i foajén som har du mikrovågsugn och porslin. Ett extra plus för barnen är att i de rum som har loft finns en extra TV plus video på loftet – perfekt för barnprogram. Läs mer under boende och hotell www.liseberg.se.

Strand, kusthotell & vandrarhem i Lysekil

Vi övernattade  på vandrarhemmet Strand, kusthotell & vandrarhem i Lysekil www.strandflickorna.se. Ett härligt boende med fantastiskt vänlig personal. Förutom att vandrarhemmet var en mycket fräsch och charmig sekelskiftsvilla bjöd boendet också på havsutsikt och bara 100 meter till havsbad. Som namnet ”Strand, kusthotell & vandrarhem” säger finns det både möjlighet till att välja mellan hotell eller vandrarhemsstandard.