Familjens guide till Gröna Lund

Här har vi samlat bra tips för att hjälpa dig till ett bra besök på Gröna Lund, bla kan du se barnfamiljens 9 tips från parken själva men även lite goda råd från oss på redaktionen. Allt för att du ska få en underbar dag med familjen i denna stora men underbara park.

Familjens guide till Gröna Lund

Ett besök på Gröna Lund finns på många barnfamiljers agenda i sommar. Här ger Barnens Turistguides några råd som gör det lättare att ta sig fram i tivolidjungeln.

Passa även på och läs om vårt besök i parken En vårdag på nöjesparken Gröna Lund i Stockholm – Barnens Turistguide

Lilla området 

Här hittar vi förutom karuseller, Pettson och Findus värld. Utvalda dagar spelas Pettson teater i den vackra trädgården, och vi uppskattar verkligen föreställningen som kastar oss in i mucklornas, Pettson och Findus härliga värld. När vi är här, blommar äppelträden i kapp med syrenerna i Pettsons trädgård, och det är makalös vackert.

Det finns 13 attraktioner utan längdgräns.

 

Stora området på Gröna Lund

När vi kliver in i det stora området, slås jag av tanken att man verkligen anammat principen compact living på Gröna Lund, och att man också gjort det på bästa möjliga sätt. Den inte alltför stora ytan, är utmärkt med tanke på att man slipper gå långa sträckor i parken, och att det bli nära till allt. Perfekt för en småbarnsfamilj. Ofattbart mycket inryms i den 4 hektar stora anläggningen, och i relation till Liseberg som breder ut sig över 17 hektar, så förstår vi att man behöver maximera ytan för att bli en anläggning att räka med

Några goda råd

  • Boka ert besök innan, det finns endast begränsade platser för insläpp så ni inte missar er dag
  • Mät barnen innan.
  • Titta igenom vilka attraktioner ni kan/får åka www.gronalund.se.
  • Lägg upp en plan tillsammans (som man sen kan improvisera utifrån).
  • Bestäm budget.
  • På plats kan barnen få kontaktband med föräldrarnas mobilnummer, bra om man skulle tappa bort varann.

 

9 tips för barnfamiljer från Gröna Lund

Vi vet att ett fartfyllt besök på Gröna Lund kan innebära en del utmaningar, inte minst i form av uppspelta barn som kanske ska få uppleva sitt första besök. Därför vill vi dela med oss av våra bästa tips som kan göra Gröna Lunds-upplevelsen magisk för både stora och små.

 

Boka tid för dina fartfyllda åk…

I år slopar vi för- och eftermiddagspassen. Det innebär att du som köper en biljett får stanna i parken från öppning till stängning. Om du köper Ticket to Ride ingår åk i biljetten och du måste välja när du bokar om du vill att ditt åkband ska gälla på förmiddagen, eftermiddagen eller hela dagen!

…och ta expresskön med Jetpass

Med Jetpass kan du boka tid i två attraktioner och ta expresskön – enkelt och smidigt! Boka dina Jetpass samtidigt som du köper dina biljetter till Gröna Lund online.

Boka tid för dina fartfyllda åk…

I år slopar vi för- och eftermiddagspassen. Det innebär att du som köper en biljett får stanna i parken från öppning till stängning. Om du köper Ticket to Ride ingår åk i biljetten och du måste välja när du bokar om du vill att ditt åkband ska gälla på förmiddagen, eftermiddagen eller hela dagen!

…och ta expresskön med Jetpass

Med Jetpass kan du boka tid i två attraktioner och ta expresskön – enkelt och smidigt! Boka dina Jetpass samtidigt som du köper dina biljetter till Gröna Lund online.

Förbokning online krävs!

Du har väl inte missat att du i år behöver förboka en dag du vill besöka oss genom att köpa din biljett på webben innan du kommer till Gröna Lund? Köp valfri biljettyp och glid sedan enkelt in i parken din förvalda dag.

Upptäck boardwalken!

Missa inte vår magiska boardwalk med fantastisk utsikt över Stockholm! I anslutning till boardwalken finns även ett område med flera häftiga restauranger och spel. Här har vi hämtat inspiration från såväl Italien som New York för att skapa en matupplevelse utöver det vanliga.

Boka bord på restaurang…

För att göra matpausen smidigare är det bästa att boka bord på någon av våra restauranger innan besöket. På så sätt har ni en garanterad plats och kan till exempel äta i lugn och ro på gästernas favoritrestauranger Fiesta och Kryddhyllan. Båda dessa har dessutom barnmenyer för de små.

Du kan även boka bord i samband med 5-kamp! Bokar du 5-kampsfesten eller Helkväll har du garanterad plats på antingen Tyrol, Fiesta eller Biergarten.

Kontakta oss för att boka bord.

… eller beställ mat online

I år har vi dessutom möjligheten att beställa maten online i vår app. Smidigt och enkelt för dig som vill skippa köerna och ändå njuta av vårt fantastiska matutbud. Läs mer och beställ.

Gå förbi en av våra mätstationer…

I parken finns det tre mätstationer där du kan mäta dig en gång och få ett armband som bevisar hur lång du är, så att du slipper mäta dig vid varje attraktion. Du hittar mätstationerna vid Insane, Pettson & Findus samt Kärlekstunneln.

…och sätt på barnen ett kontaktarmband

Det händer att man tappar bort de små i parken och då är kontaktarmbandet bra att ha. Gå till Biljettcenter, entrén, Gästservice, eller butikerna och få ett kontaktarmband som du sedan skriver ditt namn och telefonnummer på och placerar på ditt barns handled. Om du tappar bort barnen så kan någon ringa dig och ni kan återförenas snabbare. Får du inget samtal är det bara att gå till Gästservice, som är samlingsplats för föräldrar och barn som tappat bort varandra.

Och sist men inte minst…

… njut av dagen! Låt familjedagen på Grönan bli ett avbrott från vardagens press och hets. Njut av stunden, skratten, de blinkande lampor och de galet roliga åken. Välkommen till Gröna Lund!

 

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

I närheten av

nöjesparken_gröna_Lund_Stockholm_7

En vårdag på nöjesparken Gröna Lund i Stockholm

Nöjesparken Gröna Lund i Stockholm, vi besökte en vårdag i maj nöjesparken Gröna Lund i Stockholm. De firar jubileum och ingen blir besviken, en park som förnöjer en hel familj.

Tryck för att läsa mer
0 km
Vasamuset_familj_Stockholm_9

Vasamuseet – ta med familjen genom historien

Nu ska vi besöka Vasamuseet och ta del av svensk historia och stora planer som inte gick som det var tänkt. Vår egen Titanic som till stora delar har återställts får man besåka i all dess...

Tryck för att läsa mer
1 km

14 anläggningar i Stockholm för sportlovslediga familjer

Barnens Turistguides egen stockholmsreporter Lotta Hellman har tillsammans med sina barn tagit fram en topplista för sportlovslediga familjer i Stockholm. I listan hittar du både kända och mindre...

Tryck för att läsa mer
1 km
Junibacken_stockholm_barnsemester_14

Junibacken – ett imponerande barnkulturhus som gör stort intryck på både stora och små

Att få uppleva Junibacken som familj väckte många fina känslor hos oss alla i familjen. Samtliga av oss delar minnet av att växa upp med Astrid Lindgrens makalösa sagoskatt, och besöket på...

Tryck för att läsa mer
1 km
Påsklov på Junibacken

Påsklov på Junibacken

Under påsklovet får alla utklädda barn en glass! Det blir även roliga aktiviteter i huset – vad sägs om att befolka Blåkulla med sprattelhäxor och andra påskiga knytt? Eller uppleva...

Tryck för att läsa mer
1 km
Junibacken_barnsemester_hostlov

Förtrollat läslov på Junibacken

Läslov på Junibacken bjuder på höstlek i Sveriges största Muminlekplats, teater alla dagar, spännande spökjakt och en ny utställning med en magisk hatt. Och så blir det läskigt god glass...

Tryck för att läsa mer
1 km