En bit utanför gamla svenskstaden Stralsund ligger HanseDom som är en av Tysklands största och modernaste anläggningar för välmående och friskvård. På en över 120.000 kvadratmeter stor yta finns möjlighet till badäventyr, avslappning och träning, allt under samma tak för hela familjen.

I Sjöstjärneoasen, som är barnens paradis, bjuds det på en resa genom världar av vatten. Från gemytliga Strandkorgar på Östersjökusten blickar man ut över Mayatempel och hör vågskvalpet från den tillhörande lagunen. Djungler och James Bond klippor står färdiga att utforskas och bidrar till att göra äventyret än mer spännande. Rutschbaneavdelningen med 370 meter långa vattenrutschbanor och en 100 meter lång vild fors med höjdskillnader på hela sju meter inbjuder till spänning och skoj. Utomhus erbjuder Sjöstjärneparken ett omfattande friluftsutbud med solterrass, beachvolleybollplaner, grillterrass och lekplatser för barnen.


Frisk- och skönhetsvård

Den orientaliska magin från Tusen och en natt har varit inspirationskällan till den 2000 kvadratmeter stora bastuvärlden med tio olika bastur, badhus, soft-pack behandlingar och en orientaliskt skimrande trädgård. Men den definitiva höjdpunkten i bastuvärlden är det så kallade Rhassoul Badet som är ett reningsbad med dermatologisk verkan. I det mentala avslappningsrummet Ljuset från Fez kombineras ljusterapi med het ökensand för fullständig avslappning och psykisk njutning.

Sport och förnöjelse

Vitalitet och förnöjelse är konceptet i fitnessklubben, Fit and Funny. Oavsett om det gäller uthållighetsträning eller muskeluppbyggnad så har fitnessklubben den senaste utrustningen. Klubben erbjuder alla former av fitnessträning och tillsammans med de utbildade instruktörerna tas olika profiler fram så att träningen skräddarsys efter besökarnas behov. Det finns sex tennisbanor inomhus och tre utomhus. Lägg därtill fem squashbanor, tre badmintonbanor, tre utomhusplaner för strandvolleyboll, en klättervägg och en plan för diverse bollsporter

Mat och dryck

Mitt i badvärlden ligger restaurangen Käpt´n Nielson som har formen av en båt och erbjuder snacks av olika slag. I bastubaren Marrakech finns svalkande cocktails och i fitnessbaren säljs sportdrycker. I det tillhörande Dorint Hotell finns en á la carte restaurang med 116 sittplatser.


Friskvård

I HanseDom finns det ett friskvårdcentrum för förebyggande övningar och återuppbyggnad. Königsthermen Vitarium är en fysioterapistudio som erbjuder klassisk terapi och anordnar olika aktiviteter för ökat välbefinnande. Exempel på aktiviteter är vattenjogging, stresshantering, och stavgång.


Kultur och evenemang

I HanseDom  finns också tre hallar för mässor, konferenser eller andra aktiviteter. Den största är Vogelsang Halle med plats för 1015 sittande åskådare. Det omfattande veckoprogrammet innehåller alltifrån teater för barnen, badpartyn i Sjöstjärnebassängen, friskvårdsprogram för bastubadare till program för aktiva seniorer. På det 20.000 kvadratmeter stora utomhusfältet anordnas konserter och folkfester.

Boende

Dorint Hotell ligger integrerat i HanseDom och erbjuder sköna stunder av avkoppling och återhämtning. Hotellets rum är inredda i marin stil och har kabel TV och bredbandsuppkoppling. Det finns fem sviter och fyra specialrum för allergiker. Från hotellet har du direkt tillgång till HanseDom och dess olika avdelningar. Dorint Hotell följer samma livskvalitetskoncept som HanseDom och frukostbuffén innehåller bland annat färskpressade juicer och färska frukter för den perfekta starten på dagen.


Resor

Scandlines arrangerar paketsemester till HanseDom. Båtresa Trelleborg – Sassnitz tur & retur samt två nätter i dubbelrum på Dorint Hotell inklusive frukost och inträde till HanseDom kostar från strax under 2 000 kronor per person. Resan kan bokas på www.scandlines.se.

 

Mer info hittar du på HanseDoms egen hemsida www.hansedom.de