Familjeresorten som har allt!

Barnens Turistguide har varit på besök i Stöten som är Sälens nordligaste fjäll med 370 meters fallhöjd. Här finns 18 liftar och 35 nedfarter, lätta gröna pister men också svarta pister för mer avancerad åkning. Längdspår för klassiskt och skate finns runt om i Stöten.

Dagen börjar med att vi tar plats på soltorget. Detta är barnens område med Vargys skidland. Då vi är här med 6 barn i åldrarna 3-9 år är det många viljor som styr. Vi har blandad åkerfarenhet men trots det kan vi åka tillsammans och alla är glada och kör på sin nivå.

Rullbandet på Soltorget bjuder in till lätt åkning för de minsta, Mille som för första gången står på skidor tycker detta band är toppen. Han åker på skidor som är 68 cm långa, läs korta, och är mycket stolt att nu äntligen kunna göra som de större barnen.

Precis bredvid rullbandet finns en lätt grön backe som är perfekt att ta de första svängarna i, vill man ha lite mer utmaning går det att åka den lite längre liften och då få med sig en brant på vägen ner. Här utmanar Freja farfar i slalom mellan Vargys konerna.

Längst bort till vänster i systemet finns en grön lång härlig pist som heter Mormors störtlopp, väldigt passande tycker vi och skickar en hälsning till mormor. Här kan man lätt susa ner för pisten. Härlig skidåkning för hela familjen!

Tänk att ha blivit så stor att lämna knappliften och nu åka sittlift. Felix njuter av utsikten och hoppar av på mellanstationen och åker en rolig grön pist med lite hopp och skogsåkning. Vill man åka till toppen finns fina backar ner.

Efter att ha jagat svängar i pisten smakar lunch på Jaktstugan riktigt gott. Enkelt och smidigt, hamburgare och korv till hela gänget!

Vid Stötentorget hittar de större barnen sina favoriter med tricks och hopp. Skicrossbanan blir snabbt dagens höjdpunkt och här tränas på starter, hopp och glidteknik.

Stöten har satsat mycket på barnfamiljer och verkligen lyckats. Varys aktiviteter varierar under veckan och det finns alltid något roligt att vara med på. Ett extra plus till Varglyan som tryggt och säkert tar hand om ditt barn om du vill få några åk för dig själv.

Junior weeks– under utvalda veckor finns massor av fördelar och pengar att spara för hela familjen.

Stöten, Sälenfjällens nordligaste anläggning. Hela Stöten upplevs som mycket vänligt och tryggt, vilket också den trevliga personalen hjälper till med. Mycket aktiviteter för barnen att uppleva och göra tillsammans med hela familjen på ett genomtänkt och pedagogiskt sätt.För mer information besök Stötens hemsida, http://www.stoten.se/

Detta är en riktig pärla som har något för alla, Stöten kan vi verkligen rekommendera!