Kalix jakt & fisketurism

Häng med på en helikopter tur över vildmarken, fånga fisk med fluga.

Få nybakat bröd över lägerelden och all vildmarksupplevelse du kan tänka dig i Sveriges undara skog och natur uppe i norrland.

 

 

 

..

Kalix jakt & fisketurism

KJOFT har en hel del olika aktiviteter som är lämpliga för både vuxna och barn.

När en vuxen bokar en aktivitet får barn upp till 18 år följa med utan extra kostnad.

 

Aktiviteter

Fjällresa med helikoptertransport

Vi möts upp på Kallax flygplats för vidare transport mot den svenska fjällvärden!

När vi kommer till vägensände så parkerar vi bilen och hoppar in i en helikopter som tar oss till orörd natur, naturliga vatten och vild fisk!

Vi njuter av den storslagna naturen, den totala tystnaden och den extremt rena luften som bara går att uppleva i våra svenska fjäll, långt från närmaste bebyggelse och den vardagliga stressen!

Med oss har vi en rutinerad guide som tar oss mellan dom olika fiskeplatserna!

Guiden servar oss morgon som kväll, lagar all mat och hjälper oss med allt från fisketeknik till betes val!

Varje morgon bakas de färskt bröd som gräddas på en muurikka som står direkt över lägerelden. Till middag servars de alltid något slags viltkött eller dagsfärsk fisk som vi själva har fångat.

Vi bor i en härlig tentipikåta alldeles utmed någon fin sjö.

Vi dricker de kristallklara vattnet som finns i sjöar och jokkar.

Jag har försökt att beskriva denna upplevelse, men de blir inte rättvist, den måste upplevas!

Laxfiske

Vi fiskar efter vildlax i vildaälvar!

Inga dammar som förstör de naturliga flödet för det friska vattnet sig smyger sig fram genom dalgångarna. Den vilda laxen som är på väg upp i älven för att leka på samma ställe där den engång föddes! De är den som vi ska försöka fånga! Med hjälp av flugor eller drag försöker vi att provocera fram en huggreflex hos en irriterad stor lax!

Laxen som under sin tid i det söta vattnet avstår helt från att äta, gör detta fiske till en ännu större utmaning än vad de redan är. Hur ska vi lyckas få en lax till att ta vårat bete om den inte vill äta? När den hugger, hur ska vi lyckas landa den urstarka fisken?

Med hjälp av en rutinerad guide fiskar vi på platser där laxen stannar upp för att vila!

Guiden vet hur vi ska få dom storbjudna laxarna att hugga!

De kan ta flera timmar eller flera dagar innan vi lyckas få första hugget, men när de väl kommer, oj vad de var värt den tid vi la ner! Att fajtas med en urstark vildlax är något man kommer ihåg för resten av sitt liv! Den kampen, den nervositeten, den rädslan att förlora och till sist få lyfta upp en vildlax, den känslan går inte att beskriva! Den måste upplevas!

Vi bor i en fin stuga alldeles i kanten av den vackra kalixälven. Vi åker och fiskar ett flertal olika platser och älvar, ena stället vackrare än de andra.

De här upplevelsen passar dig som gillar utmaningar!

Gäddfiske

Vi befinner oss i Kalix, där Kalixälven möter havet. Här finns de riktigt stor gädda!

Här finns de variation på olika vatten som få ställen kan erbjuda.

Älven, bäckar, stora sjöar och små tjärnar, alla har dom sin charm.

På vissa ställen finns de enormt mycket gäddor i mindre storlekar och på vissa finns de få gäddor men då istället väldigt stora.

Gädda över 1 meter är vanliga och varje år fångas de flertal gäddor över 10 kg, riktiga krokodiler!

Vi varierar fisket från land, båt och ibland även från flytringar eller icross.

Gäddan lurar vi med hjälp av flugspö eller spinnspö.

Vi har med oss en rutinerad guide som vet var gäddorna bor och vilket bete och teknik vi ska använda oss av för att få dom på kroken.

Vi äter fantastisk god mat som guiden har lagat medans vi fiskat. Samtidigt som vi äter tittar ut över den vackra naturen som finns i kalix!

Jakt

Här upp i norra sverige har finns de fantastiska skogar och bra jakt efter skogsfågel. Främst efter tjäder och orre. På hösten jagar vi med trädskällare som skäller fast fåglarna i träden som man sen får försöka smyga sig fram på.

När vintern och snön kommer i december tar vi fram skidorna och jagar toppfågel. När de inte finns nog mycket snö ute hittar fåglarna inte någon mat på backen och måste äta från träden, de är dom vi söker efter, tjädrarna och orrarna som sitter och äter i trädtopparna.

De finns inte bara bra med skogsfågel här i norr, de finns även gott om älgar och framförallt stora älgar! Lockjakt i oktober efter en riktigt stor älgtjur är en av de mest spännande jaktformer man kan prova på! Att sitta ute i vildmarken helt själv med en rutinerad guide och locka efter dom stora tjurarna som kan komma springandes rakt mot en, de är en upplevelse som måste upplevas!

Boka i förväg och hitta hit

Fredrik Lindvall
Kalix Jakt & Fisketurism
Soldatvägen 25
95263 Kalix

e-post: f.lindvall@live.se

telefon: 073 337 44 53

Soldatvägen 25

Soldatvägen 25

I närheten av

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.