I mörkaste Småland kan man besöka denna fantastiska plats. Inte nog med att man får se dessa ståtliga djur man får komma dem nära – riktigt nära då dem gärna pussas och äter mat direkt ur din hand.

Skogens konung Harald och hans vänner finns att träffa i Virums Älgpark strax utanför Totebo i Småland. I biljettpriset ingår en åktur i gamla militärvagnar kopplade efter en traktor. Man får först en kort presentation på svenska/engelska om parkens historia och älgarna som bor där.

Sälgkvistar delades ut samt potatis och äppelbitar att mata älgarna med. För dem våghalsiga fanns möjligheten att åka på taket, annars satt man tryggt inuti vagnarna. Hela åkturen tog 40-50 minuter. Under åkturen får man riktig närkontakt då älgarna oblygt stoppar in huvudet i vagnarna för att tigga mat, dem är mycket tama och försiktiga.

Detta besök lämpar sig så väl för barn som för vuxna och passar alla som är intresserade av att möta djur i dess riktiga natur. Även en flock Dovhjortar finns att beskåda i hägnet. Under högsäsongen kan det förekomma viss väntetid mellan turerna men det har man praktiskt löst genom att bygga en spännande lekplats för barnen medan man väntar, det finns dessutom både kaffe och fika att köpa samt glass.

Även en souvenir butik finns på platsen där man bland annat kan köpa ”Virumälgen” handgjord av Daniel Henningsson. En mycket fräsch toalett med tända ljus finns för den som behöver, dock saknades möjligheten att byta blöjor på spädbarnen. Helhetsbetyget blir högt då besöket i Virum gav hela familjen mersmak och vi kommer definitivt att besöka den igen nästa sommar.

Hemsida: www.virummoosepark.se