Familjen Ny åker till Karlskrona

Familjen Ny skulle fira pappa Daniel som fyllde 40 år med en hemlig resa i december. På sin födelsedag några dagar tidigare hade han fått en krona inslagen i ett paket och så fick han gissa vart vi skulle åka. Det tog någon dag sedan gissade han rätt och vi tog bilen till Karlskrona.

Boda Borg och Marinmuseum i Karlskrona

Boda Borg i Karlskrona

Först skulle vi prova Boda Borg som är anläggning med olika questar som man ska lösa i lag. Eftersom vi är 5 i familjen; mamma Sofia, pappa Daniel, Emilia 13 år, Axel 12 år och Harry 7 år gjorde vi tillsammans ett lag. Vi hade förbokat vårt besök på www.bodaborg.se. Vi hade också förbeställt tacobuffé som lunch.

Väl på Boda borg fick vi först se en kort film som informerade oss om hur besöket på anläggningen går till. Sedan var det full fart mot alla questar. Questarna är olika rum där man tillsammans i laget ska försöka tänka ut hur man går vidare till nästa rum. En quest är nästan alltid tre olika rum och när man löst det sista rummet öppnar sig en låda och man får en stämpel på sitt kort som har med sig hela tiden. Questarna är ganska kluriga, men man får gå in hur många gånger som helst i samma rum för att försöka lösa questen. Vi spenderade 4 timmar på Boda Borg med lunchen inkluderad och det kändes lagom. Man kan välja att boka obegränsat med tid, vilket vi gjorde eller boka för 2 timmar.

Boda Borg passar utmärkt för vuxna, ungdomar och barn. Harry som är 7 år var ibland lite för liten men han hängde med i alla questar så det kan vara bra att vara fler än tre st som är minimum om man har mindre barn med sig. Yngre än 6 år skulle jag inte rekommendera, eftersom tempot i questarna kan bli ganska högt.

Efter Boda Borg checkade vi in på Scandic hotell som ligger precis vid havet. Vädret var inte med oss denna helg, det både blåste och regnade så det var skönt att komma in på hotellet och ta en fika. Jag hade även bokat bord på hotellets restaurang på kvällen så vi skulle ha nära. Det fanns kött, fisk och vegetarisk mat att välja på samt även barnanpassade rätter. Vi åt alla hamburgare utom Harry som valde chicken nuggets.

Marinmuseum i Karlskrona

Dagen därpå åkte vi till Marinmuseum. Där fick vi lära oss om Sveriges marin och försvar genom tiderna samt kliva in i en u-båt. Det var häftigt. Vi hade tur och det var inte mycket folk en söndagförmiddag, men jag har hört andra som sagt att det varit långa köer till att gå in i u-båten. Jag kan tänka mig att det är ett populärt turistmål på sommaren. Man kan spendera åtskilliga timmar på marinmuseum om man vill gå igenom allt noga, för det finns mycket att titta på och de visar även film om Sveriges försvar sedan 1500-talet. Man får prova några saker interaktivt och de har en pampig hall med stora galjonsfigurer. Det häftigaste var nog ändå vraktunneln där man går ner i en källare med fönster ut mot den riktiga havsbottnen där man får se riktiga vrak. De har också en karta över inloppet till Karlskrona med lampor där det ligger vrak. Då förstår man hur många vrak det finns runt Karlskrona än idag.

 

Sammanfattningsvis en riktigt trevlig helg med aktivitet som gillas av både stora och små. Boda borg är perfekt för familjen som vill göra något tillsammans en helg på höst/vinter när vädret kan vara lite oförutsägbart.

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Boda Borg Karlskrona

Arenavägen 11
371 55 Karlskrona

+46(0)455 – 61 54 75
karlskrona@bodaborg.se

Karlskrona | Boda Borg

Marinmuseum

Telefon växel: 0455-35 93 00
E-post: marinmuseum@smtm.se

www.Marinmuseum.se

Boda Borg Karlskrona

Arenavägen 11

Marinmuseum