I Vings undersökning Barnens Resepanel har 516 barn mellan 2-9 år svarat på en enkät om semester. Resultatet visar bland annat att glass är en viktig ingrediens för en lyckad semester, så viktig att många drömmer om en glassmaskin på hotellrummet. Att bada toppar listan över de roligaste aktiviteterna man kan hitta på, och då helst i pool.

Ving har sedan 60-talet utvecklat familjehotell där både utformning av hotellen och aktiviteterna är utvecklade utifrån vad både små och stora gäster tycker är viktigt.  Det är allt från barnsäkra Happy Baby-lägenheter, med allt för småbarnsfamiljer, till lyxiga Royal Family Suites och rymliga Big Family, för större sällskap. Det finns massor av roliga aktiviteter för barnen som t ex MiniStars, parkour, barnklubb och simskola.

Undersökningen är genomförd i barnklubben MiniLand på fem av Vings familjehotell Sunwing Family Resorts. Barnen har bland annat svarat på frågor om vad de tar med sig i resväskan, vad som är roligast att göra på semestern, vilken mat de gillar bäst och om de lärt sig något nytt ord från landet de semestrat i.

På våra Sunwing Family Resorts är det barnen som står i centrum och därför är den här undersökningen både rolig och nyttig för oss på Ving för att få höra barnens åsikter. Självklart fortsätter vi att utveckla hotellkoncepten för att barnen ska få en så bra semesterupplevelse som möjligt, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving.

Topp 10: Vad är roligast att göra på semestern? (fler svar möjliga)

1. Att bada 18 procent

2. Att träffa Vings maskotar Lollo & Bernie 17 procent

3. Att åka flygplan 12 procent

4. Att äta glass varje dag 8,5 procent

5. Att leka 8 procent

Topp 3: Detta packar barnen ned i resväskan
Det viktigaste att ta med sig på resan är såklart badkläder (33 procent), iPad med spel och filmer (18 procent) samt gosedjuret (16 procent). Andra saker som får följa med är armpuffar, sandleksaker och ritblock.

Glass i stora lass och gärna en glassmaskin på rummet
På frågan vad som smakar godast på hotellet svarar barnen i första hand glass (22 procent), därefter  är det pannkakor (12 procent), pizza (9 procent), spagetti med köttfärssås (7 procent) och frukt (7 procent). En glassmaskin på rummet är drömprylen många barn skulle vilja ha (16 procent). Andra saker är snurriga vattenrutschkanor (15 procent), egen pool utanför rummet (13 procent) samt klättervägg i poolen (12 procent).

7 av 10 barn badar helst i pool
De flesta barn som svarat på enkäten föredrar att bada i pool (73 procent) och av erfarenhet vet vi att det är för att barnen vill se ned till botten och inte minst slippa saltvatten i ögonen. Många barn (58 procent) svarar också att de träffar nya kompisar på hotellet och det barnen helst gör när de leker är att bada, ritar och pysslar, äter glass och besöker hotellets barnklubb.


Gracias, thank you, kalimera
När barnen fick skriva ett nytt ord som de lärt sig på semestern så är ordet ”Hola” (hej på spanska),  det ord som flest lärt sig på semestern. Men även frasen ”May I have an ice scream please”, och ord som ”gracias” (tack på spanska) ”thank you”, ”good morning” samt ”kalimera” (god morgon på grekiska) har fastnat.

 

Undersökningen genomfördes på fem av Vings familjehotell Sunwing Family Resorts i Spanien, Grekland och på Cypern under perioden 1 maj till 31 juli, 2017. Sammanlagt besvarades 516 enkäter av barn i åldrarna 2-9 år.