Även om det heter att det inte finns dåligt väder utan bara fel kläder kan det ibland vara roligt att hitta på något skoj inomhus. Karlskrona i Blekinge har sitt eget häftiga ”lekhus” för både små och stora – CyberZone.

På Saltö, som man kommer till när man kör från huvudön Trossö mot Dragsö i Karlskrona finns anläggningen CyberZone. Här kan ung som gammal busa loss i olika aktiviteter. Vad sägs om 10 bowlingbanor med både vanlig bowling såväl som X-treme bowling – och populärast bland barnen ”disco-bowling” vilket innebär att bowlinghallen släcks ner och klot och banor flödar i neonljus.

cyberzone i karlskrona bowling


Lasergame

Eller vad sägs om lasergamebanan som är ca 700 kvm stor. Här kan upp till 18 spelare fördelade på nio röda och nio gröna västar delta. Laserhallen är dekorerad i temat ”Area 51”, med bl.a. UFO’n i starka färger. Allt för att förstärka effekten av ”Alien war”. Laserspelet har många olika nivåer med inte mindre än 48 förprogrammerade spel att välja mellan. Spelet kan innehålla snipers, airraides, gunturrets, energisers mm. Bana är målad i självlysande färger och komplett med rökutsläpp och specialbelysning.

Minigolf och lugnare aktiviteter

Minigolfbanan ligger precis bredvid lasergames-arenan, så för den som vill pusta ut efter lasermatchen en stund är lugnet inte långt borta. Minigolfbanan har 12 banor, alla med sin klurigheter att övervinna. Dessutom finns andra aktiviteter som bland annat playstation, fussball, pingis, skjutsimulator, bandyshot och rallydatorer. I ett separat rum finns tio datorer kopplade i nätverk och till Internet där man kan spela dataspel som Opposing Force, Diablo II, Counter Strike, Half-Life, Ground Control. Efter allt lekande (och speciellt om man sprungit runt och spelat lasergame) behövs det svalkande dricka. För den som vill fika går det också bra, från glass till varma rätter serveras.

Kontaktuppgifter

CyberZone
Utövägen 1
Saltö
Karlskrona
Tfn:  04…
E-post: info@cyberzone.nu
Internet: www.cyberzone.nu