Nostalgi och leklust, en kombination som gör leksaksmuseet i Bergrummet till den perfekta upplevelsen med sina barnbarn.

Redan när man kliver in över träsken till Bergrummet känner man av platsens magi. Långa tunnlar sträcker ut sig framför fötterna och de bergiga väggarna och taket förmedlar en hisnande känsla. Det nyöppnade leksaksmuseet rymmer ca 40 000 leksaker och nostalgifaktorn är hög för den äldre generationen. Mängden leksaker och gestaltningen av dessa väcker leklust och nyfikenhet hos den yngre generationen.

Scenografi med ljus och ljud sätter besökaren i olika sinnesstämningar, ibland upplevs leksakerna lite läskiga, ibland roliga, vackra, finurliga. Överallt finns små detaljer att upptäcka och samtala om.

Längre in i berget möter man en serieutställning, även här är nostalgifaktorn hög och scenografin skapar sinnesstämningar som förmedlar känslan i serierna. Många av serierna finns kvar än idag och barnen känner igen uttrycken, det är lätt att hamna i intressanta diskussioner mellan nu och då, generationer mellan.

Detta är verkligen en plats att mötas, att berätta och förstå utifrån ett ämne som berör. Tips, ta med favoritleksaken och se om ni kan hitta en liknande, kanske kan ni hitta mormors favorit när hon var liten!

www.bergrummet.com