Alfonshotellet öppnar kalaskrog

Boka bord i kungligt, djungel eller spöktema. Tag plats i en kungatron och bli lyxigt uppassad. Femrättersmenyn serveras i leksaksbilar och på andra barnsliga sätt. Det är ”Alfonshotellet”, Rica Talk Hotel vid Stockholmsmässan, som tycker att alla familjer är värda att gå på en kalaskrog, och därför nu startar en sådan.

Idén med kalaskrogen är att kunna erbjuda barn och deras familjer någonting utöver det vanliga, ett roligare och festligare alternativ till att gå på en ”tråkig” vuxenrestaurang och äta hamburgare med pommes frites när det är barnen som ska stå i centrum.

– Det finns alltid något att fira; en tappad tand, en födelsedag eller bara att det är fredag. Med kalaskrogen vill vi göra middagen till en upplevelse som bjuder in gästerna i barnens fantasifulla värld, säger Maria Valentin, Kommersiell direktör för Rica Hotels Sverige.

Det är en del av den tidigare restaurangen som blir en kalaskrog med stora upplevelser för små kungar och drottningar. Kalasfirarna bokar bord minst 48 timmar innan och väljer då samtidigt tema för kalaset.

– Maten är anpassad så att både barn och vuxna kan äta samma meny, säger hotellets kökschef Calle Bertilsson som tagit fram temamenyerna. Dessutom serveras den på ett kreativt sätt och blir ett kul samtalsämne.

Designkollektivet Fuldesign har hjälpt till med kreativa temadukningar, kungliga barnstolar, haklappar och idéer. Vid t ex kungligt tema dukas bordet i galastil med kronor, guld och barnstolar som ser ut som kungatroner. Menyn är fem små rätter som serveras en i taget, t ex prinskorv med bröd, prinsessans ärtor som ligger under en smörgåssäng och skogens konungs köttbullar i älgform.

Alfonshotellet är ett upplevelsehotell för barn och deras familjer, utvecklat i samarbete med bl a barnboksförfattaren Gunilla Bergström. Hennes berättelser om Alfons Åberg är tema för lekavdelningarna med bl a Alfons kök och Åbergs Biograf – förmodligen Sveriges minsta. Dessutom finns en speciell Alfonssvit. Barnen har sin egen frukost, det finns välling och blöjor på room service menyn och nu även en kalaskrog för barnen och deras familjer.

Läs mer på www.rica.se