Bli en del av äventyret i världens vildaste nöjespark, så marknadsförs High chaparral. Gissa om vi hade höga förväntningar när vi kliver in i Vilda västern. Barnen har sett bilder och trailer på den fina hemsidan www.highchaparral.se Så deras mål är att direkt förse sig med lämplig utrustning så som cowboyhatt, hölster och knallpistol. Vi föräldrar är mer inriktade på att ta del av så många shower som möjligt. Att det är mitt i sommaren men bara 12 grader varmt och ösregn är inget vi tänker på just nu.

Lucky Luke show

Lucky Luke besegrar bröderna Dalton när han drar snabbare än sin egen skugga. Barnens favorit och hjälte! Senare under dagen får de träffa honom och fotas tillsammans, gissa vad barnen ville leka dagarna efter detta. En fartfylld show med flera duktiga skådespelare som får med sig publiken och som med hjälp av barnen får Bröderna Dalton bakom lås och bom. Trots kyla och regn är detta en riktig höjdare.

Med ånglok och tåg tar vi oss vidare till Old Mexico. Ingen vanlig tågresa visar det sig då vi hamnar i banditers bakhåll i Buffalo Springs, blir rånade och aldrig har vi sett barnen så fort sträcka händerna i luften när rånarna skriker ”upp med händerna”. Skräckblandad förtjusning hos såväl barn som vuxna.

Wild West Show

Dagens höjdpunkt! Nu är det dags att kliva rakt in i vilda västern och se hästar, cowboys och banditer drabba samman. Krutröken ligger tätt och spänning är stor när vi följerhändelserna mitt i centrum. Inte undra på att denna show är den som drar mest publik och kanske en av de största anledningarna att besöka denna nöjespark. Showen avslutas med riktigt höga stunts till publikens förundran och vrål.

Alla shower ingår i biljettpriset och under dagen spelades även Zorro show, Indian show och Mexican show. Alla mycket välgjorda och roliga. Skönt att få sätta sig ner och bli underhållen under dagen.

Hela området är stort, 1,5 kvkm, men lättillgängligt och mycket roligt att titta på. Hjulångaren Natchez som är en miniatyr av den riktiga Nanchez som ligger i New Orleans och som färdats många mil längs Mississippifloden. Vi passar också ett häng med bisonoxar som det sig bör i Vilda västern.

Flera ställen bjuder in Barnen till lek och lärande. Vi blev kvar i guldvaskning under lång tid där barnen rofyllt fick lära sig om att vaska guld, och tänk guldet blev till en peng! Nyhet för året är Nybyggarna Ester och Sven-Erik bjöd in till en Amerika resa och lärde barnen om husbygge. Även Kates palace cancan skola var nytt. Här fick vi lära oss cancan, riktigt kul att dansa runt på gatan i gummistövlar och cancan kjol.

Det bästa med dagen enligt Felix 7 år är att få springa runt i vilda västern miljö och jaga bovar och banditer. Att leka med andra barn och skrika upp med händerna. Ja givetvis är detta en riktig fullträff för lekfulla barn. Att det är en kall och regnig dag är inga problem för High Chaparral som lätt står upp mot regn.