På Bornholm som bara är 30 gånger 40 kilometer finns över 270 kilometer slingrande cykelvägar, som går kors och tvärs över ön. Både tränade, otränade och små cyklister kan njuta en skön och lugn cykeltur. Ön är också väl anpassad för handikappade cyklister.

Cykelstråken är vackra och räknas bland de bästa i Europa och utgör ett nätverk av trafiksäkra cykelvägar. De går i regel på cykelbanor, som följer de allmänna vägarna, på skogsstigar samt i undantagsfall på mindre, mycket glest trafikerade vägar. Du kan praktiskt taget cykla runt ön utan att använda de stora trafiklederna.

Naturen är skiftande. I norr finns en del ordentliga backar och fantastiska klippor. I söder ligger slätten och de varma, sköna sandstränderna. Hotell, privatstugor, små mysiga pensionat och camping är olika boendealternativ. Åker du utan bil tar du dig till Ystad och fortsätter med en snabbgående färja till ön. Där du går i land startar i princip cykelspåren.

Vill du inte boka semestern själv kan du vända dig till någon researrangör i Sverige som till exempel Team Bornholm, info@teanbornholm.se  (www.teambornholm.se) de kan hjälpa dig med bokning av logi, hyra av cykel och själva resan.