Sunne sommarland – ett sommar och vattenparadis

I Värmland har vi hittat en riktig sommarpärla, Sunne sommarland är ett måste för familjen om ni gillar vatten och äventyrsbad.

Här bjuds du på ritkigt höga vattenrutchkanor och skummaskiner och massar med med kul.

Så packa ner badbrallorna så drar vi till Sunne, hoppa ner under parasollet och njut av detta härliga badland.

Sunne sommarland – ett sommar och vattenparadis

Till Sunne Sommarland i Värmland

En dag i början av juli besöker Barnens turistguide vattenparken Sunne Sommarland. Parken ligger i Norra Värmland och är en stor vattenpark med många attraktioner för både stora och små. Testfamiljen som besöker Sunne Sommarland har tre barn i åldrarna 5, 9 och 11 år. Barnen blir som tokiga redan på parkeringen när vi kommer fram till parken, när de ser de höga vattenrutschkanorna torna upp sig mot himlen. -Det här är paradiset! ropar fem-åringen och kastar sig iväg mot entrén. Vi parkens entré möter personalen Sanna upp oss, som visar oss runt i parken. Det är en sval dag och därför är det inte så många besökare just den här dagen. Sanna berättar att parkens besöksantal är starkt kopplat till vädret, såklart, men man kan också som besökare strategiskt välja att komma en dag när det inte är strålande sol och höga temperaturer, för att på så sätt slippa köer till attraktionerna. När vi besöker parken behöver vi inte köa till någon attraktion och det är mycket värt för våra tre förväntansfulla och åksugna barn.

Sunne_sommarland_resa_familj_36

Inför besöket var vi lite oroliga att det skulle vara kallt i poolerna utifrån att temperaturen står på 16 grader när vi lämnar bilen på parkeringen. Men tvärtom är poolerna varma. Dagens vattentemperatur når hela 25 grader, vilket gör att vi hellre vill vara under ytan än över denna dag!

Attraktionerna

Under vårt besök testar vi alla attraktioner i parken, förutom fritt fall. Den är lite för läskig för oss. Femåringens absoluta favorit är ormen som ligger i de minsta barnens äventyrsområde. Här finns förutom ormen, flera rutschkanor för de mindre barnen och här stormtrivs Kerstin. De två äldre grabbarna på 9 och 11 år, tycker att Mamut är den roligaste attraktionen. Här glider man ned från en hög rutschkana på en stor rund flotte, i en hög hastighet och delar av banan är i kolsvart mörker. Kul men läskigt! På andra plats i grabbarnas rankning av attraktionerna kommer Duellen. Här tävlar man mot varandra i varsin rutchkana, där man swishar ned på ringar och där man i delar av banan kan se varandra.

Sunne_sommarland_resa_familj_39

Förutom många roliga rutschkanor, finns i parken också en stor uppblåsbar hinderbana som ligger i sjön Fryken. Hinderbanan Wipeout har höga hinder och kluriga passager, och gör du ett litet felsteg så hamnar du i vattnet. För att köra hinderbanan behöver man dels ha flytväst (som finns att låna) och man behöver också vara simkunnig.

Pappan i testfamiljens absoluta favorit är de varma källorna som ligger perfekt placerade mitt i parken, och som dessutom har tak vilket skyddar från regnet. Här kunde han hålla sig varm och nöjd, medan han hade koll på grabbarna som sprang mellan attraktionerna. I de varma källorna sammanstrålade familjen flera gånger under dagen för att värma upp oss. Förutom de varma källorna finns även en bastu parken, vilket var perfekt en dag som denna när värmen höll sig frånvarande.

Mitt i parken finns ett antal paviljonger, som man kan hyra under sitt besök i parken. Paviljongen skyddar både mot sol och regn, och här finns bord och stolar, och solsängar. Att hyra en paviljong kostar 600:- för en dag.

Mat och dryck

Inne parken finns en restaurang med texmex- och pastabuffe. Vi testade restaurangen och maten fick tummen upp av familjen. I parken finns också kiosker där du kan handla korv, hamburgare, kebab och falafel, och såklart glass och fika. Det är också tillåtet att ta med medhavd mat och fika in i parken.

Sunne_sommarland_resa_familj_29

Inte bara vattenattraktioner

I parken finns förutom vattenattraktionerna, ett antal hoppborgar, en stor hoppkudde och en uppblåsbar hinderbana att rusa av sig i. I anslutning till Texmexrestaurangen finns bowling och en spelhall med spelmaskiner till barnens stora förtjusning. Här passar vi på att hänga en stund medan regnet drar förbi utanför.

Alldeles intill Sunne Sommarland ligger Sunne camping. Här finns bland annat äventyrsgolf och möjlighet att hyra trampbilar. Vi testar inget av detta då vi under vårt besök på Sunne Sommarland har fullt upp med att testa alla vattenattraktioner i parken, men vi inser att det vore perfekt att kombinera en natt på campingen och ett besök i Sunne sommarland inför nästa gång vi besöker parken.

Tips till dig som planerar att besöka Sunne sommarland

Något vi kommer ta med nästa gång vi besöker Sunne Sommarland är varsin badrock. Det hade varit perfekt att svepa om sig för att värma upp sig mellan åken. Det är också tillåtet att ta med egna solstolar till parken, med det finns också att hyra på plats. Ett annat tips är att ta med simglasögon. Det hade varit perfekt i flera av attraktionerna och speciellt i den uppblåsbara rutschkanan ”Sunnebacken” som är fylld med skum. Ytterligare ett tips är att besöka parken under lågsäsong, alltså inte under industrisemestern. Då är det betydligt färre besökare i parken vilket innebär kortare kötider till attraktionerna och dessutom blir det betydligt lättare att ha koll på barnen.

Säsong och priser

Sunne sommarland har öppet mellan den 24 juni till den 13 augusti. Barn under 1 meter går in gratis, alla över en meter betalar 330:- per person. Seniorer 60+ betalar 140:-.

 

Foto och skribent

Familjen Wiik

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.

Boka i förväg och hitta hit

Kolsnäsvägen 6
686 35, Sunne
Tel. +46 (0)565-167 70
sunnesommarland@firstcamp.se

Sunne Sommarland

Kolsnäsvägen 6