Weekendresa eller minisemester, Åland är ett perfekt resmål för barnfamiljer. Barnens Turistguides testpatrull har upplevt Åland på en minisemester.

Väckarklockan ringde riktigt tidigt denna morgon men vad gör väl det när siktet är inställt på badäventyr på Åland. Vi hade några timmars bilresa innan vi var framme i Grisslehamn där färjan kl 10.00 skulle ta oss till Åland. Vi hade bokat badpaketet med Eckerölinjen. Ett riktigt prisvärt altenativ för den badsugna familjen som vill testa på något nytt.

Färjan från Grisslehamn tog 2 timmar till Eckerö på Åland. Vi åt brunch på vägen dit och njöt av god vällagad mat med förstaklassig utsikt över havet. På vägen hem lekte barnen i lekrummet hela resan, pirattema på lekarna och vi föräldrar satt nöjda i cafeterian brevid.

Väl på Åland begav vi oss till Mariehamn och Hotell Pommern, en halvtimmes bilresa ungefär. Hotellet är nyrenoverat och håller hög klass. Barnens favorit blev snabbt fönstret i rummet med utsikt ner mot reception och lobby. På så vis hade de full koll på allt. Vi bodde i ett familjerum med gott om plats för hela familjen. Hotellets restaurang, Kvarter 5, serverade utsökt middag med skärgårdstema. Barnen åt med god aptit, läste böcker och gick sen till bordtennisrummet och spelade.

Vi hade sett fina bilder från badhuset Mariebad men blev ändå positivt överraskade över den härliga utsikt badet bjöd på. Att simma ut till utomhuspoolen precis brevid havet och njuta av solen och havet var otoligt härligt, trots att det bara var 13 grader ute. Flera bassänger, rolig vattenrutschbana, bubbelpool och äventyrsdel i badet gjorde denna dag till en riktig toppendag.

Värt att notera är att man bör ha med sig eget hänglås samt badkläder som inte är shorts. Killarnas badshorts var inte tillåtna utan bara badkläder i badmaterial var godkända att bada i.

Läs mer om Åland, Badhuset Mariebad, Hotell Pommern och Eckerölinjen genom att besöka följande sidor:

Eckerölinjen

Hotell Pommern

Åland

Badhuset Mariebad