Snabba frågor om att resa till Island

Har du drömt om att åka till Island, uppleva naturen, bada i varm källa?

Vi har ställt lite frågor till Thora på Islandia Resor

 

 

..

Visste du att…

  • Det är helt myggfritt på Island
  • Tro det eller ej men det finns inget McDonalds
Hej Thora på Islandsresor, hur mår du idag?

Jag mår bra, tack!

Varför ska man resa till Island?

Island har mycket att erbjuda för familjer och barn. Det är ett säkert och roligt resmål, fantastisk natur och spännande aktiviteter för hela familjen. Island ligger också nära och det är en kort flygresa, ca. 3 timmar, från Sverige.

Vilka andra destinationer anordnar ni resor till?

Färöarna och Grönland.

Vart skulle du själv välja att resa just nu om du fick åka vart du ville?

Hem till Reykjavik där jag är uppvuxen. Jag upptäcker alltid något nytt i Reykjavik, kulturlivet är rikt och restaurangerna håller hög standard. Det är alltid något på gång i stan.

Vad får man inte missa om man åker till Island?

Att ta med badkläder! Det finns varma simbassänger (37 – 42 grader) att bada i utomhus hela året. Många islänningar börjar dagen med ett besök i sin lokala simhall. Det finns 17 simbassänger i Reykjavik och flera varma källor och Spa runt hela ön.  

Perlan är ett spännande museum för hela familjen. Där kan du lära dig allt om Island; natur, geologi och djurlivet på ön. Perlan är byggd på stora vattentankar mitt i Reykjavik och högst upp har du en fantastisk utsikt över hela stan. Där finns det också ett café, glassbar och en restaurang. Åk linbanan ner om du vågar!

Gyllene cirkeln är en heldagsutflykt som innehåller sprutande gejsrar, varma källor, historisk nationalpark och spännande vattenfall, det finns något för alla i familjen. Du kan även hyra bil och åka runt Gyllene cirkeln själv, i din takt. Ridtur på islandshäst och valskådning är en upplevelse du aldrig glömmer. Är barnen lite större så kan man besöka glaciären och åka snöskoter. Isklättring eller en vandring på glaciären är ett äventyr för tonåringarna. Tycker du om att åka fyrhjuling eller buggy? Det är en kul utflykt för hela familjen i lavan strax utanför Reykjavik.

 I våra paketresa Familjens Island ingår flyg, lägenhet och utflykter för hela familjen. https://www.islandia.se/se/island/paketresor-1/familjens-island

Ett tips är att resa på höst- eller sportlovet. https://www.islandia.se/se/island/paketresor-1/sporlovsresa

Island på svenska finns både sommar ( 4 nätter) och vinter (3 nätter) och det går även att förlänga till en vecka. https://www.islandia.se/se/island/paketresor-1/island-p-svenska

Vad får man inte missa på de andra destinationerna?

Färöarna är ett underbart resmål som blir snabbt fullbokad. Hyr en bil och åk ut till olika öar med färja. Besök fågelklippor och vandra med barnen i den vackra naturen. Får träffar man överallt, även på vägen.

Grönland är ett unikt resmål som tyvärr också blir fullbokad tidigt på året, trots priset. Besök inlandsisen eller isbergsstaden Ilulissat och åk båt bland gigantiska isberg i fjorden. En unik upplevelse.

Rekommendera det bästa familjehotellet.

Många hotell erbjuder lägenheter i olika prisklasser i Reykjavik. Det är bekvämt att kunna laga mat själv vid behov när barnen är med. Vill du ta paus från matlagningen så kan du bo på lägenhetshotell som serverar frukost. Stort och bekvämt. Många hotell erbjuder gratis barnsäng när du bokar ett dubbelrum men långt ifrån alla.

Hur länge har Islandia Resor funnits?

Islandia startade år 1993 utav Asta Arnthorsdottir och Bryndis Sverrisdottir. Ivar Ottoson har vart anställd som försäljningschef och i dag äger han resebyrån Islandia Resor.

Varför ska man välja just er när man bokar sin resa?

Vi är specialister på Island och tar hand om kunden under hela resan. Vi har arrangerat privat-och gruppresor till Island i över 25 år och har unika kontakter med våra leverantörer. Personalen talar språket och kan kulturen på ön. Vi reser dit regelbundet för att uppdatera våra kunskaper och njuta av Island.

Vilken maträtt måste man testa om man besöker Island?

Korven ”Ein með öllu” (en med allting på) som innehåller lammkorv, korvbröd, ketchup, senap, remouladsås, rostad lök och rå lök. Lammkött är väldigt gott och man äter ofta lamm på Island. Isländska lammköttsoppan är populär. Fåren mår bra och vandrar på fjällen under hela sommaren. Fisken är så färsk att den sprattlar på tallriken.

Vad ska man tänka på innan man funderar på en resa till Island?

Boka tidigt och planera din resa. Sista minuten på Island blir dubbelt så dyrt helt enkelt. Ska du åka i sommar? Boka nu för bästa pris.

Vart kan man flyga ifrån i Sverige och är det direktflyg?

Icelandair flyger direkt från Arlanda varje dag och på sommaren är det fler avgångar per dag. I sommar flyger ett nytt isländskt bolag, Play, direkt från Göteborg.

Hur lång tid tar resan?

Flygtiden är ca. 3 timmar och det går fort. Icelandair erbjuder flera filmer, serier och musik ombord i deras underhållningssystem. Ta med hörlurar.

Vilken valuta har man och vart växlar man smidigast?

På Island använder man isländska kronor, ISK. Det är enklast att växla på flygplatsen i Keflavik vid ankomst men det är inte många som använder kontanter. Kreditkort kan du använda överallt, de flesta använder kort i dag, precis som i Sverige. Bankomater finns på flera ställen i Reykjavik och runt om i landet.

När är bästa årstiden att åka?

Sommaren är en underbar årstid på Island. I juni är det ljust dygnet runt. Augusti och september är nog mina favoritmånader på Island. Vädret är bra och det är inte många besökare på ön.

Vilka restriktioner finns för inresa?

Den 25 februari släpptes alla restriktioner på Island. Alla svenska medborgare är välkomna.

Finns det några andra restriktioner eller krav man bör känna till?

Inte i dagsläget för svenska medborgare. Res gärna med ditt pass och ta med EU-kortet (Europiska sjukförsäkringskortet).

Om jag är intresserad av att få vet mer om er och de destinationer, vart tar jag vägen då? Besök gärna vår hemsida www.islandia.se Vi har öppet måndag – fredag kl. 9-17. Telefon 08-54521560 och e-post islandia@islandia.se

Sist men inte minst, vad ska du göra till helgen?

I helgen ska jag ut i skärgården och njuta av naturen.

Boka i förväg och hitta hit

Islandia AB

Skeppargatan 27A (ej besök)
S-114 52 Stockholm
Sverige

Tel: 08-545 215 60
E-post: islandia@islandia.se

Öppet:
Måndag-fredag: 09:00-17:00

Island

I närheten av

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 av 5 stjärnor (baserat på 0 recensioner)
Utmärkt0%
Mycket bra0%
Medel0%
Dåligt0%
Mycket dåligt0%

Det finns inga recensioner ännu. Bli den första som skriver en.