Vill du ägna all tid med familjen åt gemensamma vattenäventyr, magpirrande åkattraktioner och fartfyllda tävlingar på racingbanorna Då ska du definitivt besöka Skara Sommarland.

Laddade och med höga förväntningar närmar vi oss Skara Sommarland och campingen. Det ser lovande ut, familjens tre killar 11, 13 och 15 år är på toppenhumör och vädret i världsklass. I incheckningen på campingen möts vi av glada ungdomar som visar oss till rätta och ger all information vi behöver för en lyckad vistelse. Vi får band som fästs runt handlederna. Armbanden fungerar som inträdesbiljetter till parken. Efter en snabb avlastning och inspektion av stugan beger oss mot den särskilda ingången för campinggäster. Barnen bestämmer var vi ska börja och styr kosan mot vattenvärlden. Första attraktion blir Space Bowl där vi åker igenom ett långt rör för att slutligen spolas ut i en tratt och landa i en bassäng. Vi tävlar om vem som kan åka flest varv. Fritt Fall lockar de två äldsta barnen. Racing Hill blir en av favoriterna. Här tävlar vi igen, denna gång om vem som kommer ner först, nästan alla knep är tillåtna.
Flera fördelar med att ha all inclusive

Aktiviteter och värme gör oss törstiga. En drickapaus i någon av restaurangerna eller på något av kaféerna känns helt rätt. Blir du hungrig finns restauranger som erbjuder allt ifrån dagens lunch, pasta, sallad, lättare maträtter, kebab, hamburgare, korv, fish & chips till taco. Denna eftermiddag är det taco-buffén som lockar mest. Det finns mycket att välja på och ingen går hungrig från bordet. Efter att tillbringat en härlig eftermiddag i vattenvärlden är det dags att återvända till campingen. Men innan vi lämnar parken för dagen är barnen sugna på glass, spunnet socker och popcorn.
Aktiviteter för både små och stora

Tillbaka på campingen väntar nya äventyr och en härlig avslutning på dagen. Två av våra killar spelar fotboll tillsammans med andra barn medan vi vuxna tar igen oss. Efter vila och dusch är det åter dags för tävling. Vi njuter av en underbar kväll med minigolf och trampolinmattan Svingen. Vi avslutar med panpizzabuffé och dryck på campingserveringen. Trötta och glada stupar vi sedan i säng, sömnen är inte långt bort. Följande dag är det attraktionsvärlden och racingvärlden som står först på schemat. Vi tillbringar några timmar med att åka karuseller och att köra go-cart. Självklart åker vi Tranan, berg- och dalbanan där det känns som om vi flyger på riktigt. Vår familj har en förkärlek för fartfyllda vattenaktiviteter så efter lunch ägnar vi oss åt vattenlandets olika attraktioner samt wake-boardåkning i Vattenskidsjön. Äldsta killen åker ett helt varv. Även familjer med lite mindre barn hittar många trevliga aktiviteter som till exempel lekplats och lekborg, kottekaruseller, kottelagun, kottebilar och grävmaskiner.
Koll på totalkostnaden

Efter två fartfyllda dagar på Skara Sommarland med härlig gemenskap och många glada skratt kan vi konstatera att vi njutit i fulla drag. Vi föräldrar har inte behövt tänka på de praktiska som att handla och laga eller packa med mat, dryck och fika. Skara Sommarland har aktiviteter för alla åldrar, ung som gammal, och det går inte att ha långtråkigt här. Som familj har vi ingen större campingvana men har fått en positiv bild av campinglivet tack vare Skara Sommarlands välskötta camping med fräscha och välstädade servicehus.
Fakta Skara Sommarland

Skara Sommarland är en utpräglad sommarpark som öppnade 1984 och ingår i koncernen Parks & Resorts Scandinavia. Parken besöks årligen av mellan 300 000 och 400 000 personer. Vattenlandet är Norra Europas största. Den världsunika berg- och dalbanan, Tranan, invigdes 2009. Skara Sommarland består av tre världar – attraktionsvärlden, vattenvärlden och racingvärlden. Välj mellan campingstugor om 12 eller 16 kvm eller campingalternativen med husvagn eller tält. Ett av campingpaketen vänder sig till den lilla familjen med en vuxen och ett barn. För en extra kostnad går det att lägga till extra personer till samtliga paket.

Mer information: www.sommarland.se