Nu blir det enklare för svenskar att upptäcka det gästfria och barnvänliga området kring Legoland Billund.

Tre av Danmarks starkaste familjeattraktioner har tillsammans med tre kommuner i Jylland bildat Legoland Billund Resort, ett litet område som bjuder på mängder museer, stränder, sevärdheter, god mat, shopping och boende.

– Med Legoland Billund Resort vill vi öppna dörrarna till allt spännande i närområdet kring LEGOLAND, säger Henrik Höhrmann, vd Legoland Billund.

De tre attraktioner som ligger bakom den nya satsningen är Legoland Billund, en av Nordens största besöksmål med 1,7 miljoner besökare per år, Lalandia, Skandinaviens största äventyrsbad och den kända danska djurparken Givskund Zoo. Lalandia ligger granne med Legoland och har ett stort äventyrsbad med avancerade vattenrutschbanor, lekområden och bubbelbad.

Dessutom finns här stora aktivitetsområden för barn i olika åldrar och nya Winter World, där det går att åka skidor mitt i sommaren. Givskund Zoo har ett 70-tal djurarter och i parken går djuren fritt i stora inhägnader lik den naturliga miljön. På Givskund Zoo kan besökarna välja mellan att åka på safari i egen bil eller buss och att promenera runt för att möten med bland annat lejon, giraffer, noshörningar och elefanter.

De kommuner som Legoland Billund Resort omfattar är Billund, Kolding och Vejle. De charmiga småstäderna Kolding och Vejle har båda en historia från 1200-talet. I dag är stadskärnorna som gjorda för promenader eller shopping, med kullerstensgränder, historiska hus, många små butiker och restauranger. Den som är intresserad av historia kan besöka Koldinghus, en kungaborg med mer än 800 år på nacken som i dag är värt ett besök för sin arkitektur såväl som utställningar och visningar för hela familjen. Inte långt från Vejle finns en runsten som betraktas som ursprunget till det moderna Danmark, uppförd av kung Harald Blåtand. Legoland Billund Resort är mitt i Danmarks historiska hjärta

Kusten mellan Kolding och Vejle har långgrunda, barnvänliga badstränder med mjuk sand och rent vatten. Här är det enkelt att stanna till för ett dopp eller bo över i stuga eller på hotell.

På hemsidan www.legolandbillundresort.dk kommer all information om området att vara samlad och det går att söka på aktiviteter, upplevelser och boende. Ett pass ger entré till de olika parkerna.