Under höstlovet är Astrid Lindgrens Värld öppet och då väntas en annan värld att stiga in i. Tempot är lugnare, besökarna färre men lekfullheten och de härliga höstfärgerna finns där. Marknadsstånden står uppraddade och det luktar nyrostade mandlar och tända grillar. För barnen finns det mycket roligt att göra och upptäcka. Alla som vill kan träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump och Rasmus och Paradis-Oskar som är här med familj och vänner alla dagarna.

Förväntningarna var höga när vi steg in på Astrid Lindgrens värld denna härligt soliga höstdag. Marknaden var i full gång och här kunde vi fynda allt från goda korvar till ulliga kuddar och annat smålänskt fint och gott.

Barnen sprang lyckligt runt bland husen och lekte Emil och Pippi. Under dagen satt vi bänkade framför både Emil och Pippi föreställningen och både barn och vuxna uppskattade dem duktiga skådespelarnas teater och sång.

Astrid Lindgrens värld är väl värt ett besök även på hösten. Kvalité och lekfullhet speglar denna anläggning, precis som sagorna.

För mer information: www.alv.se/tider-priser/hostlovsoppet