Barnens Turistguide har testat Barnens Hinderbana, en mycket stor dag för testpatrullen, Gladiatorerna finns… på riktigt!

Barnens Hinderbana turnerar runt till 10 städer under sommaren 2016 och är för barn i ålder 7-12 år. Hinderbanan består av 12 olika hinder att ta sig igenom och avslutas med ett gatlopp där barnen får möta Gladiatorerna! Spänningen låg i luften när vi anlände till området och testpatrullens äldre representanter var alla taggade att springa riktigt fort och inte minst att möta Gladiatorerna. På plats väntade Panzar, Hero, Björk, Amazon, Kitsune, Phoenix och Toro.

Det tog ett litet tag att samla ihop alla barn för gemensam fotografering för att sen ta sig in i startfållan, tålamodet hos barnen varierade en aning och innan de fick en skymt av Gladiatorerna var det lite kämpigt en stund att vänta. Men tillslut var det deras tur att rusa iväg i en stor hop med barn.

Barnen i testpatrullen valde sen att hålla ihop hela vägen och väntade på varann efter varje hinder. Det var fint att upplägget var just så, att barnen fick springa i sin takt, inga krav på att komma först vilket blev en riktigt härlig känsla ute i banan. Funktionärerna peppade barnen vid de olika hindren.

Barnen rusade igenom och för dem var det ingen lek utan blodig allvar vilket de bekräftade i gatloppet i slutet av banan, ” det var väl inte så svårt” konstaterade Viggo 10 år efteråt. Felix 7 år hamnade i duell med Björk under gatloppet. ”Jag kittlade henne när hon lyfte upp mig så då kom jag loss lätt” konstaterar Felix nöjt efteråt.

Svårast var säckhoppning, roligast armgång och klätterväggen säger Felix 7 år, men alla hinder var roliga med varierad svårighetsgrad.

Loppet var uppbyggt så att alla klarade av det och inga barn behövde känna något annat än fullkomlig lycka efteråt. Visst var det bitar som var tuffa, både blodvite och en skadad häl kom in i mål, men vad gör väl det efter ett hårt race! Med lite frukt och ett signerat diplom av Gladiatorerna var det förlåtet inom kort!

Barnens Hinderbana kan inte nämnas som annat än en riktig familjefest som dessutom skänker en del av startavgiften till barncancerfonden.

För mer information om vilka orter och datum Barnens Hinderbana finns nära er, titta in på deras hemsida. www.barnenshinderbana.se