från arkiv

Djurs sommarland på Jylland

Förutom själva sommarlandet finns det bland annat ett vattenland, afrikaland, lilleputtland och Mexicoland. Djur sommarland var tänkt att bli ett kort stopp på vår tur runt Jylland, men visade sig bli ett heldagsäventyr.

Djur sommarland kommer man till när man har kört av färjan i Grenå och fortsätter väg 16 mot Randers. Efter några mil är man framme vid parken. Djurs sommarland öppnar i slutet av maj och håller öppet till början av september. I den väldiga parken finns aktiviter av alla de slag.

Förutom själva sommarlandet finns det ett vattenland, afrikaland, lilleputtland och Mexicoland. När man betalt avgiften till parken och parkerat bilen är det bara att roa sig kungligt eftersom det mesta är inkluderat i biljetten – kasta dig ut på en färd längs Colorado River, hoppa på studsmattor i Hoppeland eller köra Cross Car.

Wild River och vattenland

För att riktigt hinna med visade det sig att en hel dag är nödvändigt. När man har roat sig sådär riktigt ordentligt kan det vara skönt att gå till Vattenland och svalka av sig. Den som inte fått nog kan åka vattenruschbana som är en halv kilometer lång med ”Canon Balls” och ”the black hole”. Du kan också följa med strömmen nerför Wild River eller utsättas för vågorna i den stora vågbassängen.

För de mindre barnen finns det en eget barnens vattenland. Eftersom sommarlandet är så stort är det en klok tanke att innan gå igenom vad man vill få ut av besöket och pricka in det som låter mest lockande och klara av det först.

Vid vårt besök gjorde vi misstaget att stanna för länge i början av parken vid karusellerna, gungorna och hoppmattorna. Bara för att senare upptäcka att de mer avancerade aktiviterna fanns längre bort och då hade vi inte så mycket tid kvar samt att barnen hunnit bli trötta av alla intryck och lite kinkiga.

Mat från westermiljö till pizza

En viktig del för en lyckad heldagarsutflykt är maten. På djurs sommarland kan man njuta av medhavd mat i gröngräset men det finns också restauranger och cafeér med olika inriktning.

Här kan man avnjuta en biff i western-miljö på Laredo Sallon eller en pizza eller hamburgare på någon av de andra restaurangerna. Speciella barnmenyer finns och matpriserna är ganska rimliga men köerna kan vara långa under semestermånaden.

För den som vill går det att köpa speciella utflyktspaket som innehåller kött i olika sorter (korv till barnen) som man själv grillar på något av de grillhus som finns.

Snabb fakta
Djurs sommarland startades 1981. Antal besökare per år är 450.000 och därmed Danmarks 6:e största nöjespark. Adress är: Djurs sommarland A/S, Randersvej 17, 8581 Nimtofte. Tfn 86 398400

info@djurssommerland.dk

http://www.djurssommerland.dk

http://www.virtualdenmark.dk/djurs_sommerland/index.html

Läs mer: På Danmarks officiella Internetguide VisitDenmark http://www.visitdenmark.se kan du få all information som du behöver inför din resa till Danmark.