Här listar Thailands turistbyrå nio barnvänliga aktiviteter på tre populära turistorter i Thailand.

Chiang Mai
Chiang Mai i norra Thailand bjuder på ett rikt kulturliv och en fantastisk natur. Chiang Mai passar perfekt för familjer som gillar utomhusaktiviteter, kulturupplevelser och god mat. Klimatet i norra Thailand är svalare än i söder och det råder en härlig stämning i staden som passar barnfamiljerna.

Aktiviteter i Chiang Mai:
Elefantskötare för en dag: Elefantridning brukar vara populärt bland barnen. Patara Elephant Farm är en elefantfarm som utöver elefantridning erbjuder ett program där deltagarna får prova på att vara elefantskötare för en dag och rida, bada och mata elefanterna. Passar barn från sex år och uppåt. Mer information finns på:  http://www.pataraelephantfarm.com/.

Matlagningskurs: Chiang Mai är känt för sitt kulinariska utbud och det finns flera matlagningskurser i staden. Chiang Mai Thai Cookery School är en skola passar barnfamiljen mycket bra. Skolan grundades och drivs av den internationellt kända tv-kocken Sompon Nabnian. På Chiang Mai Thai Cookery School finns även möjlighet att kombinera matlagningskurser med homestay. Mer information finns på: http://www.thaicookeryschool.com/.

Se vilda djur: Barn älskar djurparker och i Chiang Mai ligger både Chiang Mai Night Safari, ett av världens vackraste kvällssafaris, och Chiang Mai Zoo & Aquarium. Här har barnen chansen att se tigrar, giraffer, jättepandor, krokodiler, noshörningar och mycket mer. Missa inte den stora akvarietunneln på Chiang Mai Zoo.

Phuket
Phuket är Thailands största ö, belägen i Andamansjön i sydvästra Thailand. Phuket är bland annat känt för sina kritvita sandstränder, den fina naturen och den gästvänliga befolkningen. Phuket har kommit att bli många barnfamiljers favoritdestination och utöver de många barnvänliga stränderna finns här massor att göra för barnen.

Aktiviteter i Phuket:
Spela minigolf: Dino Park Mini Golf ligger nära Karon beach och är känd för att vara Phukets mest spektakulära golfbara då det genomgående temat är dinosaurier. Golfbanan har 18 hål och en bar- och restaurangdel där besökarna kan ta sig något att dricka eller äta efter golfrundan. Mer information finns på: http://www.dinopark.com/.

Snorkla i Andamansjön: Dykningen i Thailands håller världsklass och snorkling är en aktivitet som passar de flesta barn från åtta år. Snorkling är dessutom en utmärkt introduktion till dykning. Det går bra att snorkla vid stränderna runtom Phuket, men de bästa snorklingsplatserna ligger en bit ut från fastlandet och nås med båt. Den bästa perioden för att snorkla med barn är december till mars då vattnet är som lugnast.

Phuket Fantasea: Phuket Fantasea är en sprakande kvällsshow som barnen brukar prata länge om efteråt. Här uppträder thailändska musiker och dansare tillsammans med elefanter, trollerikonstnärer, clowner och trapetsartister. Showen kan kombineras med en middagsbuffé med plats för över 4 000 personer. Phuket Fantasea ligger i Kamala Beach. Mer information finns på: http://www.phuket-fantasea.com/.

Hua Hin
Hua Hin är Thailands äldsta badort och ligger endast några timmars bil-, buss- eller tågresa från Bangkok. Med fantastiska sandstränder, massor av skaldjursrestauranger, en livlig nattmarknad och flera utomhusaktiviteter är Hua Hin perfekt för barnfamiljen. Hua Hin är dessutom världskänt för sina golfbanor.

Aktiviteter i Hua Hin:
Besök en nationalpark: Khao Sam Roi Yot National Park ligger cirka fyra mil söder om Hua Hin och är en perfekt dagsutflykt för barnfamiljer. Här finns höga kalkstensklippor, grottor, stränder och ett rikt djurliv. Parkens namn betyder ”de trehundra topparna”. Nationalparken är svår att nå med kollektivtrafik, så det rekommenderas att ta sig dit med bil.

Kombinera vingård med elefantridning: Den relativt nyöppnade vingården Hua Hin Hills har på kort tid blivit mycket populär och ett besök här är något som passar både stora och små. Hua Hin Hills erbjuder besökarna elefantridning runt vingården, vinprovning av hela sortimentet samt god mat på restaurangen. Mer information finns på: http://www.huahinhillsvineyard.com/.

Äventyr i Hua Hin: På Hua Hin Safari & Adventure Park och det närliggande Hua Hin Water Sport kan barnen rida på elefanter och hästar, åka fyrhjuling, bananbåt och vattenskidor, fiska och mycket mer. Äventyrsparken ligger endast fem minuter från Hua Hins centrum. Mer information finns på: http://www.huahinparadisecity.com/hua-hin-safari-adventure-park/.