Upplev Ture Sventons universum på Junibacken!

Ny utställning på Junibacken – ett äventyr för hela familjen

Den 30 januari invigs en ny utställning på Junibacken. Den här gången bjuds barn och vuxna in till Ture Sventons värld – och uppmanas att luska, klura, maskera sig, spionera och såklart äta temlor precis som Ture! Utställningen är ett samarbete med C More som står bakom den nya tv-serien Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet med Robert Gustafsson i huvudrollen. Serien produceras av Nordisk Film TV.

– Vår nya utställning ”Ture Sventon på Junibacken – ett äventyr för hela familjen” är en förlängning på själva upplevelsen av Ture Sventon, vare sig den varit i tv-serieform eller i Åke Holmbergs bokform. På Junibacken kommer man från den 30 januari själv kunna kliva in i Ture Sventons universum och spionera, maskera sig, klura och träna sitt minne. Vi är övertygade om att både små och stora kommer känna igen de miljöer vi byggt och att de kommer väcka massor av detektivlust! Vi är så glada att C More tillfrågade oss om att samarbeta kring detta projekt, säger Sanna Pedersen, verksamhetschef på Junibacken.

– Ture Sventon är en svensk nationalikon och på C More är vi stolta över att ha fått ge nytt liv till den här berättelsen och inviga en helt ny generation tv-tittare i Tures magiska värld. Vi är vana att samla hela familjen framför skärmen, men att vi nu tillsammans med Junibacken också samlar familjer utanför rutan känns väldigt spännande, säger Anna Chrona, affärschef för C More.

Ture Sventon-utställningen äger rum i Salongen, som är Junibackens nyaste del.

– Salongen är resultatet av den största investering och utbyggnad som gjorts av Junibacken hittills. Sen öppningen i december 2018 har vi huserat tre olika utställningar och en musikal här. Det är så spännande att se vilken bredd och kapacitet som rummet möjliggör. Det är såklart extra roligt att även externa aktörer har uppmärksammat detta och förstår vilken kompetens som ryms i huset, oavsett om det gäller att producera en musikal eller kurera och producera en specialutställning, säger Kajsa Medin Hansen, vd Junibacken.

Ture Sventon på Junibacken – ett äventyr för hela familjen öppnar den 30 januari 2020 och är tillfälligt på besök i Junibackens Salong.

Läs mer på Junibacken.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

I artikel